RUKOMET

Marko Panić i Monpelje ubjedljivo pobijedili favorizovani Kil

Prvak Njemačke je bio veliki favorit uoči početka utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka

Panić: Postigao tri gola. MONTPELLIER

E. Ćosić

30.9.2021

Marko Panić i njegov Monpelje napravili su pravo iznenađenje, pošto su u okviru 3. kola grupne faze EHF Lige prvaka ubjedljivo pobijedili Kil sa 37:30. Njemački prvak je bio favorit uoči utakmice, ali ih je francuski tim razbio i zasluženo slavio.

Monpelje je od samog starta vodio. U uvodnim minutama je uvezao četiri pogotka, te se od samog početka rezultatski odvojio od Kila. Održavali su prednost od tri gola razlike, a kada bi Kil došao na -2 (10:8 i 11:9), svojim pogocima Marko Panić bi odvojio svoj tim na tri gola razlike.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 18:14, a u nastavku je viđena identična igra francuskog tima koji ni u jednom trenutku nije izgubio kontrolu nad ovim susretom. Na kraju pobjeda rezultatom 37:30. Najefikasniji kod Monpeljea bio je Kilijan Vileminot (Kyllian Villeminot) sa osam golova, Juelien Bos je dodao sedam, dok je Panić postigao tri gola iz pet pokušaja. Marin Šego je imao 13 odbrana. 

Kod Kila istakao se Niklas Ekberg sa devet golova, a pet je postigao Sander Sagosen. Danski reprezentativac i golman njemačkog prvaka Niklas Landin (Niclas) nije imao svoju noć, te je meč završio sa svega četiri odbrane.

Danas su odigrana još dva susreta. U grupi A Pik Seged je kao gost savladao Meškov Brest rezultatom 28:25, a Vladimir Vranješ je u porazu svoje ekipe postigao četiri gola. Porto je u okviru grupe B savladao Dinamo Bukurešt sa 27:26.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.