ODBOJKA

Nova sezona Premijer lige BiH započinje susretom odbojkašica Orašja i Goražda

Bh. prvenstvo počinje za vikend, a iz goraždanskog kluba napominju da bi otvaranje prvenstva moglo biti presudno za konačni ishod sezone

Odbojkašice Goražda. FENA

FENA

6.10.2021

Prvenstvo Premijer lige BiH u odbojci za žene počinje ovog vikenda kada Goražde gostuje u Orašju. U goraždanskom klubu se nadaju dobrom otvaranju prvenstva kojem je prethodilo niz pripremnih aktivnosti i turnira.

- Odbojkašice Goražda su proteklog vikenda igrale četvrtfinale KUP-a Federacije BiH u kojem su u Goraždu poražene od ekipe Mostara 2:3 u dobroj utakmici u kojoj smo sagledali i dosta stvari koje trebamo popraviti i nadam se da ćemo to učiniti u narednom periodu u najboljem smjeru. Kada je prvenstvo u pitanju, predstojećeg vikenda u prvom kolu gostujemo u Orašju koje je nova, mlada ekipa u Premijer ligi BiH i maksimalno se pripremamo da osvojimo te prve bodove - rekao je predsjednik OK Goražde Nermin Obuća.

Napominje da bi dobro otvaranje prvenstva moglo biti presudno za ishod u ovoj sezoni, koja će na samom startu biti prilično teška za Goraždanke, jer im slijedi niz gostovanja.

- Premijer liga je stvarno jaka i sve ekipe su otprilike istog kvaliteta tako da će svi bodovi koji se osvoje na strani obezbjediti naš cilj a to je opstanak u Premijer ligi. Ove godine, pokušat ćemo napraviti iskorak prema vrhu tabele jer nam je cilj da završimo među prvih pet ekipa što bi bio veliki uspjeh – poručio je Obuća.

Iako su trebale biti domaćini, Goraždanke i u drugom kolu gostuju u Brčkom, a u trećem OK Goražde putuje u Tuzlu gdje će odigrati utakmicu s ekipom Slobode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.