OHRABRUJUĆA VIJEST

Benjamina Karić: Sarajevo je dobilo podršku za organizaciju Olimpijskih igara 2030.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, istakla je Karić

M. K.

Karić zadovoljna sastankom u Sloveniji

Foto: Facebook


Glavni grad BiH, Sarajevo, dobio je podršku za zajedničku organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030, zajedno s gradom Barcelonom.

Odluka je donesena danas u Ljubljani na sesiji evropskih olimpijskih komiteta.

Ovu informaciju podijelila je i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

"Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i Sarajeva na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja iste.

Tako je danas odlučeno u Ljubljani na sesiji sa evropskim olimpijskim komitetima u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

Olimpijski komiteti grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope na čelu sa predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za takmičenja.

Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regionu.

Naš rad i nastojanja sve su bliža konačnom cilju", napisala je Karić.

NA VRH

Podijeli članak na