RUKOMET

Marinko Umičević više nije potpredsjednik RK Borac

Objavio saopćenje u kojem je obrazložio svoju odluku

Umičević: Okreće se radu u RSRS. ARHIV

E. Ćosić

7.10.2021

Nekadašnji predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika RK Borac i ujedno člana Upravnog odbora banjalučkog tima.

Povodom podnošenja ostavke se oglasio saopćenjem u kojem je obrazložio svoj potez.

- Poslije više od četiri godine odlučio sam da se povučem iz Rukometnog kluba Borac. Za sve to vrijeme uložio sam maksimalan napor kako bi klub postavili na zdrave noge, da igračima i stručnom štabu obezbijedim neophodne uslove za rad i nema sumnje da sam zajedno sa svojim saradnicima u tome i uspio. 

Mislim da je došlo vrijeme za nove ljude, da oni nastave da vode brigu o klubu i sebe više ne vidim u toj priči. Srećan sam i zadovoljan što sam bio dio ovog trofejnog kluba i želim da se zahvalim svima sa kojim sam sarađivao u proteklom periodu - rekao je Umičević, te naglasio kako će Tvornica obuče Bema do kraja godine ostati uz klub.

- Poslije Vlade RS, Grada Banja Luka i kompanije m:tel, Tvornica obuće „Bema“ je sljedeći najznačajniji sponzor Rukometnog kluba Borac m:tel. Sve do sada što sam uložio u klub, a često sam davao i sopstveni novac, nikada nijednog trenutka nisam ni pomislio da vratim, i od srca sam finansirao naš Borac. S toga poručujem da će „Bema“ do kraja tekuće godine ostati uz zaštitini brend grada na Vrbasu - poručio je sada već bivši potpredsjednik Borca, te dodao:

- Sada se u potpunosti okrećem radu u RSRS gdje me čeka veliki posao, pogotov kada se zna da iduće godine obilježavamo tri decenije postojanja. Svima u Rukometnom klubu Borac m:tel upućujemo jedno veliko hvala i doviđenja - poručio je Umičević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.