DVA MEĐUNARODNA MITINGA

Plivači SPID-a briljirali u Sarajevu i Rijeci

Zadovoljni smo i još više motivisani za naredna velika iskušenja, rekao je šef stručnog štaba PK SPID Amel Kapo

Piše: G. Š.

10.10.2021

Odličan rezultat PK SPID-a - Avaz
Odličan rezultat PK SPID-a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Još jedana sjajan vikend je iza takmičara Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva koji su na dva međunarodna mitinga u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u potpunosti opravdali očekivanja i još jednom potvrdili vrhunsku klasu.

U zajedničkoj organizaciji Plivačkog kluba Sport Time i PK SPID na Olimpijskom bazenu Otoka u subotu je održan drugi međunarodni plivački miting simboličnog naziva "Restart" koji je po mnogo čemu drugačiji od ostalih - saopćeno je iz PK SPID.


Miting na Otoci

Takmičenje predstavlja početak nove plivačke sezone gdje su plivači iz 24 kluba Bosne i Hercegovine i Crne Gore imali priliku pokazati kako i koliko su spremni ušli u novu sezonu.

A pokazatelj da je pred para-plivačima SPID-a izvrsna sezona je 15 osvojenih medalja na Otoci. Zlatni su bili Stefan Đorđević, Nađa Imamović i Lejal Sporišević, Srebro je pripalo Lejli Cakić, Heni Godinjak i Rejanu Vajsu (Reyanu Weeisu). 

Iman Kapetanović je dva puta bila bronzana, te po jednom Naida Barlov, Hana Mihaljević, Darijan Sarić, Azemina Hrustić, Nedim Njemčević, Velid Kadribegović i Benjamin Karabegović.

Miting je bio inkluzivnog karaktra, a najuspješniji ekipno bili su predstavnici PK Sport time sa 63 medalje. Pratili su ih plivači Budvanske rivijere, odnosno sarajevskog Šarksa. Pehar za najuspješnjeg takmičara u kategoriji do sedam godina dobio je Aljoša Stanić iz PK Orka Mostar, dok je u istoj kategoriji za djevojčice pehar osvojila Uma Avdić iz PK Sport Time.

Miting u Rijeci

Istovremeno sa takmičenjem u Sarajevu, u Rijeci je održan Festival plivanja za osobe s invaliditetom. Sarajlije su u konkurenciji 68 takmičara iz 11 klubova okitile sa čak 31 medaljom od čega 24 zlatne, četiri srebrne i tri bronze.

Ismail Barlov se najviše pobjedničko postolje penjao čak osam puta u disciplinama mješovito, leđno, prsno i slobodnim stilom. Isti uspjeh ponovio je i Ismail Zulfić koji je plivao leđno, delfin i slobodno. Tri zlata, dvije bronze i jedno srebro osvojilo je Ahmed Mašetić, dok je Kenan Kovačević bio trostruko zlatni. 

Jedina dama u timu Kanita Šabanović svoje učešće na takmičenju na najbolji mogući način opravdala je sa tri zlata, dva srebra i jednom bronzom.

- Nakon takmičenja u Rijeci i Sarajevu smo ponosni, zadovoljni i još više motivisani za naredna velika iskušenja. Napravili smo izvrsne rezultate, ali u Rijeci i još jedan pomak jer smo prvi put u ovom sastavu se takmičili i u štafeti 4x50m sobodno. Štafetni tim su činili Kovačević, Mašetić, Barlov, Zulfić, koji su u apsolutno mješovitoj kategoriji bili četvrtoplasirani, odnosno srebrni u kategoriji apsolutnoj muškoj. 

Čestitke za postignuto svakako idu i našim trenerima Azri Rebronji i Tariku Kurtanoviću - rekao je šef stručnog štaba PK SPID Amel Kapo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.