RUKOMET

Flensburg savladao Hamburg uz bitnu rolu Benjamina Burića

Naš golman ušao u igru i u bitnim momentima utakmice zaključao vrata svog gola

Burić: Ušao u trenucima kada se lomio meč. TWITTER

E. Ćosić

10.10.2021

Rukometaši Flensburga ostvarili su pobjedu na gostovanju kod povratnika u elitu ekipe Hamburga rezultatom 33:27 (17:14). Bh. golman Benjamin Burić je uveden u igru kada se lomio meč, a onda je Flensburg na njegovim krilima zadržao prednost i došao do trijumfa.

Burić je u igru uveden u 45. minuti, a do kraja meča je sakupio šest odbrana iz 12 pokušaja. Iako je aktuelni viceprvak Njemačke imao prednost do odlaska na odmor, u drugom poluvremenu Hamburg se vratio u ovaj meč. Rezultat u većem dijelu drugog poluvremena je bio izjednačen, a onda je Burić prelomio meč na stranu Flensburga.

U pobjedi Flensburga istakao se Hampus Vane (Wanne) sa osam pogodaka, dok je Džim Gotfridson (Jim Gottfridsson) dodao jedan manje. Na drugoj strani najefikasniji je bio Niklas Veler (Weller) sa sedam golova.

Nakon ovog meča Flensburg je 5. tim lige sa sedam osvojenih bodova, a odigrao je meč manje u odnosu na rivale iznad sebe. S druge strane Hamburg je 7. sa sedam osvojenih bodova iz sedam utakmica. Lider u Njemačkoj je trenutno Magdeburg sa maksimalnim učinkom od 12 bodova, slijede Kil i Fuhse Berlin sa bodom manje, te Gepingen koji je do sada skupio devet bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.