SKANDALOZNO NAVIJANJE

Iz Novog Pazara najavili istupanje iz rukometne lige

Pozvali su me sponzori koji su rekli da više ne žele da pomažu klub zato što utakmica nije prekinuta, rekao je Husein Memić

Navijači Zvezde ponovo "navijali" uz svom stilu. RK Novi Pazar

M. K.

11.10.2021

U Upravnom odboru RK Novi Pazar odlučili su da istupe iz rukometne Superlige Srbije.

Razlog je incident koji se jučer desio na utakmici Novog Pazara i Crvene zvezde u Beogradu gdje su navijači Crvene zvezde skandirali su "Ratko Mladić", "poturice" i druge uvredljive nacionalističke parole, te podigli transparent u znak podrške Mladiću, a na to sve delegati utakmice nisu reagovali, prenose srbijanski mediji.

Husein Memić, član Upravnog odbora Arkus Superlige, kazao je kako će "napustiti mjesto člana UO lige i RS Srbije u kojem je zaposlen.

- Pozvali su me sponzori koji su rekli da više ne žele da pomažu klub zato što utakmica nije prekinuta. Ljudi iz kluba žalili su se delegatu, koji je na te žalbe odgovorio riječima da ne čuje skandiranje "Ratko Mladić", već da čuje samo povike "Napred Zvezda", rekao je Memić, dodavši "da su bili istaknuti transparenti upućeni protiv Bošnjaka i da na te povike i transparente niko nije reagovao". 

Memić je rekao "da iza kluba i navijača iz Novog Pazara ne stoji ministar policije koji se odmah oglasi da okrivi Pazarove navijače, ali kada su u pitanju navijači Zvezde ili Partizana tada država šuti, kao i to da, kada navijači Novog Pazara naprave incident policija odmah privodi navijače po kućama, a kada se Pazarci napadaju, niko ništa ne preduzima".

Očekuje da će odluka o istupanju iz Superlige biti potvrđena na sjednici koja će biti održana u četvrtak.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.