TUŽNA VIJEST

Poznata makedonska rukometašica preminula u 38. godini

Još uvijek nije poznat uzrok smrti

E. Ćosić

Nikolić: Odigrala 57 utakmica za reprezentaciju Sjeverne Makedonije

Foto: FACEBOOK


Jedna od najboljih makedonskih rukometašica ikada Julija Nikolić preminula je u 38. godini, prenose tamošnji mediji. 

Ona je porijeklom iz Ukrajine, a državljanstvo Sjeverne Makedonije dobila je nastupajući za Kometal u periodu od 2003. do 2009. godine, a od 2013. do 2015. je nosila dres Vardara u kojem je otišla u igračku penziju.

Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije je prestala igrati na ljeto 2012. godine, a za državni tim te zemlje skupila je 57 nastupa. U trenutku kada se povlačila od reprezentacije, bila je najbolje rangirana makedonska rukometašica.

- Tužna vijest je stigla iz Makedonije. Preminula je rukometašica Julija Nikolić, djevojački Portjanko. Makedonska reprezentativka je završila svoju karijeru 2015. godine u dresu Vardara. U Makedoniju je stigla 2003. godine iz Ukrajine, igrala je šest godina za Kometal Đorđe Petrov, potom u Turskoj, Francuskoj i Rusiji, a kratko je vrijeme provela i u RK Podravki u sezoni 2009./2010. Vratila se u ŽRK Vardar 2013. godine i dvije godine nakon toga završila sa svojom profesionalnom rukometnom karijerom.

Preminula je u Skoplju, gdje je živjela i radila nakon što je završila igračku karijeru - navedeno je u saopćenju njenog bivšeg kluba RK Podravka.

NA VRH

Podijeli članak na