DVOSTRUKI NBA PRVAK

Košarkaš koji je izludio Lebrona započeo golfersku karijeru

Džej Ar Smit će ostati upamćen zbog nevjerovatnog poteza u finalu 2018. godine

Trenutak kada Lebron pokazuje Smitu da ističe vrijeme za napad. TWITTER

E. Ćosić

13.10.2021

Kontroverzni košarkaš i dvostruki NBA prvak Džej Ar Smit (Jr Smith) započeo je golfersku karijeru. Debitovao je na turniru "Ilon Finiks Invitejšnal", predstavljajući koledž Sjeverna Karolina A&T. 

Smit je osvojio 79. mjesto sa osam bogija, dva dupla bogija, dva birdija i šest parova. 

Imao sam tremu, istina je. Nisam znao šta da očekujem. Sretan sam što ću moći da se vratim na kampus sa svojim kolegama iz tima i proslavimo dobar rezultat koji smo kao tim ostvarili - rekao je Smit.


On je u najjačoj košarkaškoj ligi igrao od 2004. pa sve do 2020. godine. Osvajao je titulu sa Klivlandom i Lejkersima, a igrao je još za Denver Nagetse, Njujork Nikse i Nju Orleans Hornetse. Bio je proglašen najboljim 6. igračem 2013. godine.

Inače, ovaj kontroverzni igrač je često dospijevao na naslovnice zbog svojih ispada, a jedan takav pamtimo iz finala NBA lige 2018. godine. Igrali su Klivland Kavsi i Golden Stejt Voriorsi, rezultat je bio izjednačen, a Smit je nakon što mu je lopta došla u ruke, umjesto da šutira, čuvao vrijeme, a Lebron Džejms (LeBron James) je ludio.

Otišlo se u produžetke i Voriorsi su na kraju slavili. U konačnici su Stef Kari (Steph Curry) i društvo došli do titule sa ukupnih 4:0.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.