U 37. GODINI

Preminula poznata hrvatska bodybuilderka: Bila je sinonim borbe protiv karcinoma

Fotografija kada na porečkom Sajmu sporta nasmijana Vanja Dukić skida periku i otkriva istinu o svojoj borbi obišla je Hrvatsku

Dukić: Uprkos svemu nije prestajala trenirati. Srecko Niketic /Pixsell

E. Ćosić

18.10.2021

Hrvatska bodybuilder Vanja Dukić preminula je danas u 37. godini života. Ona je postala poznata po svojoj borbenosti i discipliniranosti uprkos dijagnozi karcinoma dojke. 

Prije tačno godinu dana, na porečkom Sajmu sporta, postala je simbol borbe protiv raka. Na bini je pokazala svoje sportsko utegnuto tijela, a onda s osmijehom na licu skinula periku i šokirala javnost, otkrivši istinu o svojoj višegodišnjoj borbi s karcinomom.

Rak joj je dijagnosticiran u 24. godini, a nakon operacije se Vanja uspjela oporaviti, ali se opaka bolest vratila u još agresivnijem obliku. Prije dvije godine nalazi su pokazali da je karcinom uznapredovao. Međutim, ni to nije pokolebalo Vanju, koja je bila neustrašiva u namjeri da pobijedi bolest.

Uprkos svemu nije prestajala trenirati, a motiv joj je bio nastup na Državnom prvenstvu. U više navrata je istakla kako želi biti primjer drugim ljudima.

- Ljudi bi trebali razmisliti i uvidjeti da se nekada nerviraju bez veze, da nije vrijedno te brige i stresa, iako sam i ja svjesna da je svakome njegov problem najveći. Ali vjerujte mi, nije vrijedno trošiti vrijeme i energiju na gluposti - govorila je tada Vanja Dukić koja je iza sebe ostavila supruga i 16-godišnju kćer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.