RUKOMET

Flensburg novog poraza nije uspio spasiti ni sjajni Burić

Bh. golman protiv Vesprema zabilježio 13 odbrana

Burić: Ostvario 33% uspješnosti. ARHIV

Piše: E. Ćosić

21.10.2021

Njemački viceprvak katastrofalno je otvorio novu sezonu Lige prvaka za rukometaše. Nakon pet odigranih utakmica tim našeg Benjamina Burića ima samo jedan osvojen bod. Večeras je zabilježen novi poraz, ovog puta na gostovanju kod Vesprema rezultatom 28:23 (14:8).

Flensburgu nije pomogao ni raspoloženi Burić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je sa 13 uspješnih intervencija bio jedina svjetla tačka njemačkog predstavnika. 

Mađarski tim je odlično otvorio utakmicu, poveo 4:0 na startu i tu prednost održavao do kraja prvog poluvremena. Do odlaska na odmor Vesprem je došao i do šest golova prednosti (14:8). U nekoliko navrata Vesprem je imao i devet golova viška (20:11, 22:13, 23:14), a sve što je Flensburg uspio jeste da istopi veliki zaostatak.

Kod pobjedničkog tima istakao se Manuel Štrlek sa sedam golova, dok su po četiri postigli Jahija Omar (Yahia) i Rasmus Lauge Šmit (Schmidt).  Golman Rodrigo Korales (Corrales) je imao 13 odbrana. Na drugoj strani, pored Burića, zapažen nastup imali su Teitur Einarson (Einarsson) koji je zabilježio pet pogodaka i Aron Mensing (Aaron) koji je dodao gol manje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.