RUKOMET

Perić sa zvukom sirene: Sjajan gol u posljednjim sekundama za vrijedan bod

Bh. reprezentativac je bio prvo ime Eurofarm Pelistera

E. Ćosić

Trenutak kada je Perić pogodio za konačan rezultat

Foto: SCREENSHOT


Eurofarm Pelister je došao do prvog boda u rukometnog Evropa ligi. Rukometaši makedonskog tima su do remija protiv Kadetena Šafhauzena (28:28) stigli u posljednjim sekundama, kada je sjajno pogodio bh. reprezentativac Josip Perić.

Švicarski tim je u samoj završnici imao +3 (28:25), ali se Pelister vratio u utakmicu i na kraju, sa Perićevim golom uz zvuk sirene, izbjegao poraz. Imao je Pelister i osam golova zaostatka (6:14, 12:20), ali su se izabranici Željka Babića uspjeli vratiti i osvojiti veliki bod.

Tridesetak sekundi do kraja Kadeten je imao napad da ovjeri pobjedu, ali je nakon tajm-auta napravljena amaterska greška, jer se na terenu našao jedan igrač više, što je rezultiralo isključenjem i oduzimanjem lopte. Na kraju je sve to kaznio Perić koji je sa šest golova bio najefikasniji u svom timu.

Još jedan bh. rukometaš Elmir Građan imao je i više nego zapaženu rolu. On je dodao četiri pogotka, baš kao i Stipe Mandalinić i Nikola Markovski. Na drugoj strani istakli su se Samuel Zender (Zehnder) sa osam i Luka Maros sa sedam pogodaka.

NA VRH

Podijeli članak na