RUKOMET

Perić sa zvukom sirene: Sjajan gol u posljednjim sekundama za vrijedan bod

Bh. reprezentativac je bio prvo ime Eurofarm Pelistera

Trenutak kada je Perić pogodio za konačan rezultat. SCREENSHOT

E. Ćosić

26.10.2021

Eurofarm Pelister je došao do prvog boda u rukometnog Evropa ligi. Rukometaši makedonskog tima su do remija protiv Kadetena Šafhauzena (28:28) stigli u posljednjim sekundama, kada je sjajno pogodio bh. reprezentativac Josip Perić.

Švicarski tim je u samoj završnici imao +3 (28:25), ali se Pelister vratio u utakmicu i na kraju, sa Perićevim golom uz zvuk sirene, izbjegao poraz. Imao je Pelister i osam golova zaostatka (6:14, 12:20), ali su se izabranici Željka Babića uspjeli vratiti i osvojiti veliki bod.

Tridesetak sekundi do kraja Kadeten je imao napad da ovjeri pobjedu, ali je nakon tajm-auta napravljena amaterska greška, jer se na terenu našao jedan igrač više, što je rezultiralo isključenjem i oduzimanjem lopte. Na kraju je sve to kaznio Perić koji je sa šest golova bio najefikasniji u svom timu.

Još jedan bh. rukometaš Elmir Građan imao je i više nego zapaženu rolu. On je dodao četiri pogotka, baš kao i Stipe Mandalinić i Nikola Markovski. Na drugoj strani istakli su se Samuel Zender (Zehnder) sa osam i Luka Maros sa sedam pogodaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.