RUKOMETNA REPREZENTACIJA

"Zmajevi" uoči dvomeča s Mađarskom: Svi su ovdje došli da se dokažu

Medijima su se danas obratili član stručnog štaba Toni Čolina, te igrači Admir Ahmetašević i Ibrahim Haseljić

Ahmetašević, Čolina i Haseljić. SCREENSHOT

E. Ćosić

2.11.2021

Rukometna reprezentacija BiH u Sarajevu je nastavila pripreme za prijateljski dvomeč sa selekcijom Mađarske što će biti dvije pretposljednje provjere uoči nastupa na Evropskom prvenstvu u januaru.

Medijima su se obratili trener u stručnom štabu Toni Čolina, te golman Admir Ahmetašević i desno krilo Ibrahim Haseljić.


Spisak kraći za dvojicu

- Zadovoljni smo sa svime, osim što dobili otkaze od Josipa Perića i Dragana Pavlovića zbog povreda, tako da nismo kompletni, nedostaju nam ta dva imena, a zamišljeno je da imamo po jednog starijeg i dva mlađa igrača na vanjskim pozicijama, da probamo uključiti što više mladih, da im damo i poticaj, a s druge strane da vidimo, kakvi su u ovom trenutku. Igraju odlično u svojim klubovima, mislim da je selektor Obrvan napravio odličan posao, što se toga tiče - rekao je Čolina, koji nije želio otkriti imena igrača koji su odbili poziv u reprezentaciju.

- Ako selektor nije pričao o imenima, sigurno ja neću. Moramo se puno truditi da sustignemo nivo susjednih država - u ozbiljnosti, pristupu i svemu. Ti igrači, bilo kako da se zovu - da im ne pada na pamet da idu igrati za nekog drugog, jer imaju za koga nastupati ovdje i imaju punu podršku u svakom smislu - okupljanja, prvenstava i svega ostalog, rekao je Čolina.


BiH uvijek ide na pobjedu

Golman "Zmajeva" Admir Ahmetašević je poručio da BiH uvijek ide na pobjdu.

- Prije svega iskoristio bih priliku da pozdravim sve, a mi naravno želimo da pobijedimo. Sportisti smo, ne idemo nigdje sa bijelom zastavom i naravno na kraju krajeva da pokušamo da pobijedimo, makar u jednom od ta dva meča protiv Mađarske - poručio je Ahmetašević, te dodao:

- Prije svega mi smo zadovoljni samim plasmanom na Euro. Međutim grupa jeste takva kakva jeste i bit će teško, ali ne vidim razloga zašto mi ne bismo otišli tamo da damo sve od sebe, pokušali da napravimo rezultat. Trudit će se svako ko dobije priliku. Sigurno da nećemo ići sa bijelom zastavom i dat ćemo sve od sebe.

Potom je govorio i Ibrahim Haseljić, desno krilo reprezentacije i član prvaka Slovenije Gorenja Velenja.

- Meni osobno izgleda sve super, jer ovi novi igrači, koje je selektor pozvao, došli su sa namjerom da se dokažu i stvarno se trude, na svakom treningu daju sve od sebe, da se pokažu u što boljem svjetlu. Nadam se da će neko od njih ići s nama na Euro, jer se trude i daju sve od sebe - kazao je Haseljić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.