RUKOMET

"Zmajevi" željni dokazivanja danas gostuju u Budimpešti

Zamišljeno je da probamo uključiti što više mladih, da im damo poticaj i vidimo kakvi su u ovom trenutku - rekao je Obrvanov prvi asistent Čolina

Struka se ovog puta odlučila priliku dati novim, mlađim snagama. RSBiH

Piše: Er. B.

5.11.2021

Nakon kratkih priprema u Sarajevu rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je otputovala u Budimpeštu gdje će igrati dvije utakmice sa selekcijom Mađarske. Nije sve išlo po planu jer su reprezentativci zbog nevremena jučer od 7 do 11 sati čekali na let sa sarajevskog aerodroma.


Odličan posao

Već danas od 17.15 sati je po planu prva, službena utakmica s Mađarima u dvorani Erd, kapaciteta 2.300 mjesta. Druga, trening utakmica zatvorenog tipa, se igra u subotu od 12 sati.

Na ovaj dvomeč selektor Ivica Obrvan je pozvao 21 igrača, ali će raspolagati sa njih 19 jer su u zadnjem trenutku radi povreda otkazali Josip Perić i Dragan Pavlović.

- Zamišljeno je da imamo po jednog starijeg i dva mlađa igrača na vanjskim pozicijama, da probamo uključiti što više mladih, da im damo i poticaj, a s druge strane da vidimo, kakvi su u ovom trenutku. Igraju odlično u svojim klubovima, mislim da je selektor Obrvan napravio odličan posao što se toga tiče - rekao je Obrvanov prvi asistent Toni Čolina.


Željni dokazivanja

Struka se ovog puta odlučila priliku dati novim i mlađim snagama kako bi pokušali proširiti kadar na koji će računati na Evropskom prvenstvu raspoređenom za period od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Tako na ovim pripremama nije bilo iskusnih kapitena Mirsada Terzića, Nikole Prce i Ivana Karačića. Uz Perića i Pavlovića, te Marka Panića koji je odlučio da se ne odaziva reprezentaciji, to je čak šest igrača iz vanjske linije koji neće biti na raspolaganju Obrvanu pa će biti zanimljivo vidjeti kako će ovo biti nadomješteno, odnosno kako će se snaći igrači poput Edina Klisa koji igra dosta dobru sezonu u Zagrebu.

- Nema razloga da u timu bude veliki pritisak, niti velika letargija na terenu. Željni smo dokazivanja i mislim da će biti odlična utakmica pa šta god bilo. Idemo vidjeti šta može

Podmlađeni domaćini

Reprezentacija Mađarske je top evropska ekipa godinama. Međutim, oni su prije dvije godine, uz vodstvo selektora Ištvana Gujaša (Istvan Gulyas) te Čeme Rodrigeza (Chema Rodriguez) i Lasla Nađija (Laszlo Nagy), napravili smjenu generacija, pa se od novog tima gladnog velikih rezultata, tek očekuju najbolje predstave.

Velika većina igrača Mađarske dolazi iz domaćih klubova, prvenstveno sjajnog Vesprema, a jedan od njih je i u Obrvanovom Zagrebu: desno krilo Čaba Leimeter (Csaba Leimeter).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.