BRILJANTNA PLIVAČICA

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara: Lana je naš ponos

Organizovan prijem povodom ostvarenih odličnih rezultata Lane Pudar na seniorskom EP u Kazanu

E. Ć. / Fena

S današnjeg prijema

Foto: FENA


Sportski savez Grada Mostara u je organizirao prijem za najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar, povodom ostvarenih odličnih rezultata na seniorskom Evropskom prvenstvu u Kazanu, gdje je osvojila peto mjesto u finalnoj utrci Europskog prvenstva u malim bazenima u disciplini 200 metara leptir.

Pudar je dionicu isplivala u vremenu 2:05.89 što je novi rekord Bosne i Hercegovine i 48 stotinki sporije od juniorskog europskog rekorda za djevojčice do 17 godina u toj disciplini.

Podrška u budućnosti

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kavelj rekao je kako je Lana Pudar pokazala da je vrhunska sportašica i pravi profesionalac.

- Lana je primjer kako se s jednim velikim angažmanom, jednim velikim trudom može doći do odličnih rezultata, unatoč skromnim uvjetima. Pohvalio bih i predsjednika Kluba plivačkih sportova 'Orka' koji je profesionalac i entuzijast te njezinu trenericu i čitav tim koji jako, jako dobro vode cijeli proces, od obične plivačice do današnje prvakinje – rekao je Kavelj.

Naglasio je kako će Sportski savez, zajedno s Gradom Mostarom podržati Lanu u budućnosti, posebno u financijskom dijelu.

- Kada su u pitanju rezultati koje Lana pravi imamo nesebičnu podršku gradske administracije koji razumiju i podržavaju važnost svega ovoga te rada Sportskog saveza. Tako da, u budućem razdoblju od nas će biti sigurna podrška. Lana je ponos našeg grada i naše države – naveo je Kavelj.

Dvorana i bazen bi olakšali Lani

  • Pudar: Zahvalila se svima, posebno Sportskom savezu i Gradu Mostaru

    Pudar: Zahvalila se svima, posebno Sportskom savezu i Gradu Mostaru

    Foto: FENA


Lana Pudar se zahvalila svima koji su joj u dosadašnjoj karijeri pomogli na bilo kakav način, a posebno Sportskom savezu i Gradu Mostaru koji je, kako kaže, podržavaju od samog početka.

- Nakon što su mi se malo slegli utisci poslije natjecanja u Kazanu, zadovoljna sam postignutim rezultatima i mislim da mogu još toga postići i nastaviti ću trenirati – rekla je Pudar.

Na pitanje bi li nova sportska dvorana i bazen olakšali i poboljšali rezultate naših sportaša i Kavelj i Pudar su odgovorili potvrdno, naglasivši njihovu važnost za razvoj sporta u Mostaru.

- Meni bi to mnogo značilo i olakšalo pripreme. Više bih mogla biti kući i ne bih morala ovoliko propuštati školu. Generalno, dvorana i bazen bi mnogo značili za razvoj sporta u Mostaru – istaknula je Pudar.

Govorila je i o svojim starijim konkurenticama na natjecanjima za koje kaže da ih je nekad promatrala kao obožavateljica, a sada ih doživljava isključivo kao konkurenciju, što je još više tjera naprijed.

- Velika mi je čast naći se u društvu najboljih europskih i svjetskih plivačica, ali sam se već navikla na to. Smatram ih konkurencijom i trudim se da ih prestignem – utvrdila je najbolja bh. plivačica.

Moraju se popraviti uvjeti

Alena Ćemalović, Lanina trenerica zahvalila je na kontinuiranoj podršci koju primaju od Sportskog saveza.

Također je navela nedostatak potrebnih uvjeta u Mostaru, no nada se da će se to uskoro promijeniti i da će mnoga djeca krenuti Laninim stopama.

- Nama ovdje zaista trebaju uvjeti kako bismo mogli stvarati jednu vrlo kvalitetnu grupu plivača i plivačica na čijem čelu će biti Lana. Kada bi imali ovdje taj olimpijski bazen stvorila bi se jedna velika baza djece koja bi pratila Lanu i trenirali s njom – kazala je Ćemalović.

S njom se složio i predsjednik Kluba plivačkih sportova "Orka" Damir Đedović ocijenivši da Mostar treba dobiti bazen kako bi sve ovo skupa bila kompletna sportska priča.

 On je zahvalio i medijima što su, kako kaže, prepoznali značenje svega ovoga što Lana pravi i da im to uvelike olakšava posao.

- Ako sve ovo što Lana radi ne dovede do toga da Mostar dobije jedan olimpijski bazen, bojim se da to neće biti jedna potpuna priča. Lana Pudar je sad iskočila, a ova sredina i ovaj grad imaju mnogo 'Lana Pudar' – zaključio je Đedović.

  • S današnjeg prijema

    S današnjeg prijema

    Foto: FENA


NA VRH

Podijeli članak na