BALKANSKO PRVENSTVO

Tri sestre Sipović osvojile četiri medalje

Nejra Sipović se okitila zlatnom medaljom u kategoriji mlađih seniorki do 55 kilograma

S. G.

Tri sestre Sipović: Nastavljena žetva medalja

Foto: Avaz


Takmičarke Karate kluba “Ippon” Sarajevo i reprezentativke BiH, tri sestre Sipović - Nejra, Emina i Ajla, na Balkanskom šampionatu za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci osvojile su četiri medalje.

- Nejra Sipović se okitila zlatnom medaljom u kategoriji mlađih seniorki do 55 kilograma, Emina Sipović je postala viceprvakinja Balkana osvojivši srebrenu medalju u juniorskoj kategoriji do 53 kilograma i bronzanu medalju u ženskoj juniorskoj ekipi, a Ajla Sipović je poslije pet mečeva osvojila bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma. U konkurenciji 777 reprezentativaca iz 13 država naše takmičarke su ostvarile veliki uspjeh za svoju domovinu BiH, a osim toga su Nejra i Emina osigurale mjesto na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano početkom 2022. godine u Pragu - istaknuto je iz KK “Ippon”.

Nejra Sipović je prije Balkanskog prvenstva nastupala za žensku seniorsku ekipu na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju (učestvovalo 100 zemalja), gdje su naše najbolje karatistkinje zaustavljene u četvrtfinalu. 

NA VRH

Podijeli članak na