ODRŽANO TAKMIČENJE

Plivački klub SPID inkluzijom pobjeđuje predrasude

Svim takmičarima su simbolično uručene medalje, a povodom predstojećih praznika djed mraz im je podijelio paketiće

M. K.

6.12.2021

Učesnici su dobili nagrade. PK SPID

Ukupno 120 takmičara učestvovalo je na 6. klupskom inkluzivnom takmičenju simboličnog naziva "U vodi smo svi jednaki", koje je održano u organizaciji Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva.

Plivački klub SPID obilježio je tako 3. decembar međunarodni dan osoba s invaliditetom i 5. decembar međunarodni dan volontera.

Na takmičenju su dodijeljena i posebna priznanja. Titulu najbolje plivačice u 2021. godini ponijela je Iman Kapetanović, najboljeg plivača Adrian Kristić, dok je titula šampiona inkluzije pripala plivaču Salimu Gerinu.

Takmičenje je svečano otvorio i priznanja uručio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić.

Svim takmičarima su simbolično uručene medalje, a povodom predstojećih praznika djed mraz im je podijelio paketiće.

- Ulazimo u sedmu godinu rada puni elana i spremni za nove pobjede. Doprinos ovogodišnjem takmičenju dali su volonteri studenti Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, treneri iz Plivački klub Flipper koji su rame uz rame plivali sa Spidovim parašampionima. Poseban zabavni program priredio je animator Saša Ristić koji je pravio balone, zabavljao i uveseljavao djecu. Veliko hvala našoj ekipi prve pomoći iz Crvenog križa Novo Sarajevo, Hasnu Muhiću i Emiru Sipovicu, rekao je Amel Kapo, šef stručnog štaba i osnivač PK SPID, te dodao:

- Plivački klub SPID šest godina u kontinuitetu radi sa djecom kod kojih su dijagnosticirane različite vrste invaliditeta zbog čega je i dobitnik UNICEF-ove nagrade “Šampion inkluzije“.

PK SPID okuplja oko stotinu djece sa različitim stepenima, oblicima i vrstama invaliditeta iz Sarajeva i šire, s kojima radi sedam trenera ovog plivačkog kluba: Amel Kapo, Admir Malićbegović, Tarik Kurtanovic, Ilda Bučan Kukuruzović, Azra Rebronja, Nejra Bujak i Đeneta Boja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.