JEDAN OD NAJVEĆIH

Tajger Vuds se vraća na golf terene nakon februarske saobraćajne nesreće

Nastupit će na predstojećem turniru PNC Championship zajedno sa svojim sinom Čarlijem

A. V. / Anadolija

Vuds: Uzbuđen zbog povratka

Foto: AGENCIJE


Jedan od najboljih golf igrača u historiji Tajger Vuds (Tiger Woods) najavio je danas da će sa svojim sinom Čarlijem (Charlie) zajedno nastupiti na predstojećem turniru PNC Championship u američkoj saveznoj državi Floridi, javlja Anadolu Agency (AA).

- Iako je bila duga i izazovna godina, vrlo sam uzbuđen što ću je zatvoriti takmičenjem u PNC Championshipu sa svojim sinom Čarlijem. Ja igram kao tata i ne mogu biti uzbuđeniji i ponosniji - napisao je Vuds na Twitteru.

Turnir u Orlandu nosi sponzorski naziv Father/Son Challenge i igra se u formatu timova od po dva člana za nagradu od milion dolara. Ovogodišnji turnir se igra od 16. do 19. decembra.

Na terenu golf kluba Ritz-Carlton od 36 rupa će se takmičiti 20 slavnih golf igrača koji će igrati u timu sa još po jednim članom, a uglavnom su to najbliži članovi njihovih porodica.

Vuds i njegov 12-godišnji sin Čarli prošle godine su na tom turniru bili sedmoplasirani tim, a bio je to posljednji turnir na kojem je Woods igrao natjecateljski prije saobraćajne nesreće koju je doživio 23. februara ove godine.

Vuds je tokom svoje bogate karijere ostvario 109 profesionalnih pobjeda na turnirima.

Više o:

Tiger Woods‏ Golf
NA VRH

Podijeli članak na