SJEDEĆA ODBOJKA

OKI Fantomi jesenji prvaci BiH

Sretan sam i zadovoljan, kao i ostatak ekipe uspjesima u ovoj godini, rekao je Nuhanović

Fantomi su protiv Spida odigrali odlično. OKI Fantomi

Piše: G. Š.

9.12.2021

Odbojkaški klub invalida (OKI) Fantomi pobjedom (3:2) protiv ekipe OKI Spid, u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, zadržali su prvo mjesto na tabeli bez izgubljene utakmice.


Utakmice sa Spidom uvijek imaju motiv više

Tako su Fantomi osigurali titulu jesenjeg prvaka BiH. Trener Fantoma Ševko Nuhanović zadovoljan je svim segmentima igre koju su pokazali njegovi igrači.

- Odlično smo igrali. Utakmice sa Spidom uvijek imaju motiv više. Gubili smo 2:0, ali smo skupili snage i na kraju slavili. Sretan sam i zadovoljan, kao i ostatak ekipe uspjesima u ovoj godini. Nadam se da ćemo na kraju sezone odbraniti titulu prvaka BiH, rekao je Nuhanović.

Fantomi su odigrali fantastično, a inače, radi se o najvećem derbiju u Evropi kada je u pitanju sjedeća klupska odbojka.

Ova godina za Fantome je bila izuzetno uspješna, jer su u dosadašnjem dijelu takmičenja izgubili samo dva seta, bez izgubljene utakmice, uz osvajanje maksimalnog broja bodova.

Podsjetimo da su OKI Fantomi pobjednici Međunardnog turnira u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2021“...


Evropsko prvenstvo

Da su igrači Fantoma u dobroj formi potvrdilo se i na Evropskom prvenstvu u sjedećoj odbojci, koje je održano krajem oktobra.

Naime, kapiten Fantoma Mirzet Duran, koji igra i za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci, proglašen je za MVP-a, odnosno za najboljeg i najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva, dok je još jedan član Fantoma, iskusni igrač, reprezentativac, Ismet Godinjak proglašen najboljim liberom prvenstva.

- Utakmicom između Fantoma i Spida završen je prvi dio prvenstva BiH u sjedećoj odbojci, a kolektiv OKI Fantomi svim građanima Bosne i Hercegovine želi sretne predstojeće praznike uz želje da budu zdravi i uspješni, saopćeno je iz OKI Fantomi.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.