PRVI PUT U TOP 20

Muzaferija nakon historijskog rezultata: Kad sam ušla u cilj, nisam mogla da vjerujem

Ovo je mojih prvih top 20. Mislim da je ovo najbolji rezultat, zapravo, jeste najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu u povijesti, od nezavisnosti i jako sam sretna zbog toga, istakla je

Muzaferija: Za pobjednicom Brinjone kasnila 1,6 sekundi. agencije

E. Ć. / Anadolija

12.12.2021

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (22) je danas sa startnim brojem 51 došla do 18. mjesta u superveleslalomu u okviru Svjetskog kupa. To je najbolji rezultat u historiji bh. skijanja. Oduševljenje ostvarenim rezultatom nije krila ni naša skijašica.

- Kada sam ušla u cilj, zaista, nisam mogla da vjerujem, jer su ovo zapravo moji prvi bodovi u Svjetskom kupu - rekla je za Anadolu Agency (AA) Elvedina Muzaferija, najbolja bosanskohercegovačka skijašica od nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1992. godine, nakon što je danas ostvarila najbolji plasman za svoju državu u superveleslalomu Svjetskog kupa.

Talentovana Muzaferija, s vremenom 59,41 sekundi, osvojila je 18. mjesto na zahtjevnoj skraćenoj stazi u Sent Moricu (Švicarska) te tako osvojila 13 bodova što je njen najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu. Za pobjednicom Italijankom Federikom Brinjone (Federica Brignone) kasnila je 1,6 sekundi.

- Ovo je mojih prvih top 20. Mislim da je ovo najbolji rezultat, zapravo, jeste najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu u povijesti, od nezavisnosti i jako sam sretna zbog toga - istakla je Muzaferija, te dodala:

- Odlična najava za početak sezone, pogotovo jer je olimpijska - kazala je.

U februaru ove godine u Kortini d'Ampeco bila je 16. u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu i mnogi joj predviđaju zavidnu karijeru u narednom periodu.

U Skijaškom savezu Bosne i Hercegovine vjeruju da će Muzaferija nastaviti osvajati bodova ove sezone u Svjetskom kupu, ali i da može napraviti zavidan rezultat i na 24. po redu Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, koje će se održati od 4. do 20. februara 2022. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.