SVJETSKI KUP

Nova pobjeda Kildea u superveleslalomu

Norvežanin došao do treće ovosezonske pobjede

Kilde: Slavio ispred Hasera. AFP

A. V.

29.12.2021

Norveški skijaš Aleksandar Omot Kilde (Aleksander Aamodt) slavio je u srijedu u superveleslalomu Svjetskog kupa u italijanskom Bormiju, i to mu je treća pobjeda ove sezone u ovoj disciplini, a deseta ukupno u karijeri.

Dugo vremena drugo i treće mjesto su držali Austrijanac Vinsent Krihmajr (Vincent Kriechmayr) i Amerikanac Rajan Kokran-Sigl (Ryan Cochran-Siegle), ali onda je sa startnim brojem 25 iznenadio Austrijanac Rafael Haser (Raphael Haaser), koji je doskijao do drugog mjesta (+0.72) i tako po prvi put u karijeri stao na postolje.

Na treće mjesto je pao Krihmajr (+0.85), koji je prije 12 dana bio treći i na super-džiju u Val Gardeni. Amerikanac Kokran-Sigl, koji je prošle godine osvojio superveleslalom u Bormiju, na kraju je završio na četvrtom mjestu (+0.90).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Švicarac Marko Odermat (Marco Odermatt), osmi u današnjoj utrci, koji ima 745 bodova. Na drugo mjesto se je probio Kilde sa 469, a treći je Austrijanac Matijas Majer (Matthias Mayer) sa 447 bodova.

U poretku superveleslaloma vodeći Kilde ima 300 bodova. Na drugom mjestu je Majer sa 230, dok treće mjesto zauzima Odermat sa 219 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.