OTVORENO PRVENSTVO BIH

Lana Pudar državna prvakinja u šest disciplina, postavila i novih devet rekorda

Novi briljantan nastup najbolje bh. plivačice

A. V.

Lana Pudar: Osvojila i dvije srebrene medalje u štafeti

Foto: FACEBOOK


Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (15) u prethodna dva dana nastupila je na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje je bilo njeno posljednje takmičenje u ovoj posebnoj godini.

Postala je državna prvakinja u svih šest disciplina u kojima je nastupila, a to su discipline; 100, 200 i 400 metara kraul, kao i 50, 100 i 200 metara leđno.

Uz to je postavila devet novih državnih rekorda od čega su četiri u apsolutnoj kategoriji (50m kraul, 100m kraul, 400m kraul, 50m leđno) i pet državnih rekorda u kategoriji juniorki (50m kraul, 100m kraul, 400m kraul, 50m leđno, 100m leđno). Također, osvojila je i dvije srebrene medalje u štafetama 4x50m slobodno i 4×50m mješovito.

- Sada slijedi kratki odmor i nakon toga kreću pripreme za novu plivačku sezonu. Znam da me očekuje vrlo težak i naporan rad u mjesecima koji su preda mnom, ali čvrsto vjerujem da najbolje tek slijedi i zbog toga se radujem novoj plivačkoj sezoni - napisala je Lana i dodala:

- Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim svima koji su bili uz mene, moj tim i moju porodicu na ovom nevjerovatnom putovanju u 2021. godini. Nadam se da ćemo se svi zajedno još dosta radovati u narednoj godini. Svim dragim ljudima u domovini i izvan nje želim sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu. Želim vam da budete zdravi, veseli i da vam se ispune sve želje, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu.

Više o:

Lana Pudar Plivanje
NA VRH

Podijeli članak na