REDOVNO TESTIRANJE

Problemi u reprezentaciji Srbije: Selektor i još petorica zaraženi koronavirusom, otkazane posljednje provjere

Dvije kontrolne utakmice uoči Evropskog prvenstva, koje su planirane za 7. i 9. januar 2022. godine sa reprezentacijom Njemačke se radi preduzimanja dodatnih mjera i smanjivanja potencijalnog rizika od novog zaražavanja otkazuju, saopćeno je iz RSS

Predviđeno je da selekcija Srbije 11. januara krena put Segedina. RSS

Piše: G. Š.

4.1.2022

Iz Rukometnog saveza Srbije zvanično su saopćili da su na redovnom testiranju šestorica članova reprezentacije bili pozitivni. 


Otkazane posljednje provjere

- Na redovnom testiranju rukometne reprezentacije Srbije koja se nalazi na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo otkriveno je šest pozitivnih nalaza na koronavirus među rukometašima i članovima stručnog štaba. Reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba – selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić su u dobrom opštem stanju i sa blagim simptomima virusa, navedeno je u saopćenju RSS.

Posljedica aktuelne zdravstvene situacije u redovima "Orlova" bila je otkazivanje posljednje dvije provjere pred kontinentalnu smotru.

- Dvije kontrolne utakmice uoči Evropskog prvenstva, koje su planirane za 7. i 9. januar 2022. godine sa reprezentacijom Njemačke se radi preduzimanja dodatnih mjera i smanjivanja potencijalnog rizika od novog zaražavanja otkazuju - istakli su iz RSS.


Povreda Nenadića

Posljednja dešavanja samo su produbila probleme u reprezentacije Srbije, s obzirom na to da je nedavno sa spiska raspoloživih snaga otpao najbolji igrač Petar Nenadić zbog povrede. Usljed izostanka najboljeg srbijanskog rukometaša selektor Toni Đerona naknadno je pozvao desnog beka Nemanju Zelenovića.

Predviđeno je da selekcija Srbije 11. januara krena put Segedina, gdje će igrati grupnu fazu EP 2022. Srbija se nalazi u Grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine. Najbolje dvije selekcije nastavljaju takmičenje u Top 12 u Budimpešti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.