RUKOMET

Vlado Draganić: Kada sam vidio da sam na spisku zaista sam bio presretan

Jedva sam čekao da dođem na okupljanje, rekao je naš reprezentativac iz banjalučkog Borca

Vlado Draganić. RSBiH

Piše: G. Š.

5.1.2022

Muška rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine sutra će u Osijeku, u okviru "Croatia Cupa", odigrati utakmicu sa reprezentacijom Hrvatske (16.45 sati).


Vrhunske ekipe

- Turnir dolazi u pravom trenutku kako bi vidjeli gdje se trenutno nalazimo, što se tiče priprema. Radi se o dvije zaista vrhunske reprezentacije i bit će vjerovatno dobre utakmice. Očekujem da se pokažemo u najboljem svjetlu, kazao je naš reprezentativac iz Borca Vlado Draganić i dodao:

- Stalno se vrti ta priča oko grupe i reprezentacija. Činjenica je da su Španija i Švedska vrhunske reprezentacije, odnosno da igraju na nekom vrhunskom nivou, mada je i Češka jedna sjajna reprezentacija. Ne treba niti u jedno utakmicu ulaziti sa bijelom zastavicom, već treba dati sve od sebe i čekati svoju šansu.

Kada je poziv u reprezentaciju BiH u pitanju, ističe da je presretan.

- Kada sam vidio da sam na spisku zaista sam bio presretan. Jedva sam čekao da dođem na okupljanje. Za sada sve prolazi odlično, odnosno u najboljem redu. Od prvoga dana se dobro trenira, momci su super, vlada odlična atmosfera i svi su željni treninga i dokazivanja. Nadam se da će tako ostati i dalje.


Uspješna polusezona

Poziv u reprezentaciju BiH je stigao kao nagrada za uspješnu polusezonu u Borcu.

- Kod nas u Borcu malo ko se nadao da će biti takva sezona i da ćemo je završiti bez poraza, ali našim trudom i zalaganjem smo uspjeli da stignemo do toga - zaključio je Draganić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.