ZADRŽAN U MELBURNU

Prvi reket svijeta razgovarao s Vučićem: Srbija će se boriti za Đokovića

Rekao sam našem Novaku da je cijela Srbija uz njega, kaže Vučić

Vučić se oglasio i na društvenim mrežama. Agencije

M. K.

5.1.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se u borbu za pomoć Novaku Đokoviću, koga su australske vlasti zadržale na aerodromu u Melburnu.

Nakon šestosatnog saslušanja Novaku je vraćen mobitel, pa je mogao da priča što je i obavio i to sa Aleksandrom Vučićem koji je to objavio na društvenim mrežama.

- Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cijela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mjere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera svijeta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu. Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajem, rekao je Vučić, prenijeli su srbijanski mediji.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je stigao danas u Melburn gdje nije dobio vizu vlade Viktorije, a prve informacije iz australskih medija govorile su da se Đokovićeva viza koja uključuje medicinsko izuzeće nije podudarala s potrebnom dokumentacijom graničnih snaga.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.