EVROPSKO PRVENSTVO

Ivan Karačić iz Bratislave za "Avaz": Utakmica sa Češkom nam znači sve

Od početka priprema selektor mi je namijenio to mjesto, a ja odrađujem svoj posao najbolje što mogu

Ivan Karačić. Arhiva

Piše: Er. B.

15.1.2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je svoju kampanju na Evropskom prvenstvu u Bratislavi otvorila visokim porazom od Švedske (30:18). No, glavnom prilikom za pobjedu smo i pred odlazak na Euro 2022 svakako smatrali prvenstveno duel s aČeškom sa kojom igramo danas od 18 sati. "Zmajevi" su, podsjetimo, protiv Šveđana igrali znatno oslabljeni - bez šet sedam standardnih igrača... 

Prvo smo ostali bez Marka Panića na desnom beku, potom se na pripremama povrijedio Dragan Pavlović, a onda je na koronavirus uoči prvog meča bio pozitivan i Dejan Malinović. Tako je na poziciju desnog beka morao Ivan Karačić.

 - Od početka priprema selektor mi je namijenio to mjesto, a ja odrađujem svoj posao najbolje što mogu. Dajem sve od sebe i to je to - kaže Karačić koji je najavio i susret sa Češkom.

- Česi su protiv Španije izgledali jako dobro, a mi nismo protiv Švedske. Kad se gleda na papiru, rekli bi da je to izjednačena utakmica. Trebala bi biti, ali stvarno ne znam šta da očekujem. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti prvu pobjedu na EP-u. Ta utakmica nam znači sve i ako bi uspjeli pobijediti imali bi šansu i za drugi krug.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.