EVROPSKO PRVENSTVO

Nezabilježena situacija: Ivica Obrvan i 16 dešnjaka

Još nije riješeno pitanje Dejana Malinovića (koji očekuje rezultat PCR testa), ali naš tim bi mogao večeras ući u historiju kao možda jedini koji je ikad na velikom takmičenju nastupio bez ijednog ljevaka

Ivica Obrvan. Arhiva

Piše: Er. B.

15.1.2022

Nekoliko sati prije utakmice sa Češkom, koja je na programu od 18 sati u Bratislavi, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao jedinog ljevaka ima selektora Ivicu Obrvana (kao igrač nastupao na poziciji desnog krila).



Problemi na desnom krilu

Kad je 10. maja prošle godine obavljen žrijeb za Evropsko rukometno prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj članovi našeg "A" tima su kao selekciju protiv koje se nadaju historijskoj, prvoj pobjedi na EP-u označili Češku. Pored kandidata za medalje - Švedske i Španije, tako nešto je bilo očekivano...

Međutim, nekoliko sati prije početka ovog meča “Zmajevi” su u zaista nezavidnoj poziciji, jer su danas zbog pozitivnih testova na koronavirus - pored trenera Tonija Čoline, ostali bez još dva igrača, i to dva desna krila: Ibrahima Haseljića i Luke Perića. 

Upravo na poziciji desnog beka smo ranije bili jako dobro pokriveni, ali je Marko Panić odlučio ne odazvati se na EP, Dragan Pavlović se povrijedio na pripremama, a Dejan Malinović dobio pozitivan rezultat na test u Bratislavi.


Neregularno takmičenje


Još nije riješeno pitanje Dejana Malinovića (koji očekuje rezultat PCR testa), ali naš tim bi mogao večeras ući u historiju kao možda jedini koji je ikad na velikom takmičenju nastupio bez ijednog ljevaka. Za Malinovića još ima nade, međutim koronavirus je definitivno na tekućem prvenstvu rukomet gurnuo u drugi plan i takmičenje učinio gotovo neregularnim.

Od ranije selektor Obrvan ne može računati na pozitivne: Elmira Građana, Admira Ahmetaševića i Alena Ovčinu. Roviti su Benjamin i Senjamin Burić, Ivan Karačić i Vladimir Vranješ koji bi mogao zaigrati večeras. Također i Mirko Herceg koji je prethodna tri dana bio pod temperaturom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.