EVROPSKO PRVENSTVO

Nikola Prce za "Avaz" o neigranju protiv Češke: Moje koljeno je u redu, to je isključivo odluka trenera

Selektor Ivica Obrvan je tek poslije utakmice na konferenciji za novinare pojasnio da je Prce "imao poteškoće sa koljenom"

Neigranje Prcea je bio veliki hendikep za bh. sastav. AFP

Er. Bijedić

15.1.2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je imala posljednjih dana veliki broj problema kad je u pitanju igrački kadar, ali pred utakmicu 2. kola grupe E Evropskog prvenstva sa Češkom Republikom smo ostali iznenađeni i činjenicom da među šesnaest za dvoboj nije na teren istrčao ni najiskusniji rukometaš kompletnog turnira, Nikola Prce.

Igrač viška

Selektor Ivica Obrvan je tek poslije utakmice na konferenciji za novinare pojasnio da je Prce “imao poteškoće sa koljenom i da je zato iz preventivnih razloga odlučio da koristi druge igrače”.

 - Moje koljeno nije došlo u pitanje nijednog trenutka posljednjih mjesec dana. Odradio sam svaki trening i svaku utakmicu. Bilo nas je 17 na sastanku oko dva sata prije utakmice sa Češkom i ja sam bio sedamnaesti, odnosno igrač viška. To je isključivo odluka trenera, rekao je Nikola Prce.

Nikola nije htio dalje komentirati odluku selektora Obrvana s obzirom na to da je pred A timom BiH još jedna utakmica na turniru, odnosno okršaj sa Španijom u ponedjeljak od 18 sati.

Dao mnogo

S obzirom na njegovih 15 minuta igre protiv Švedske, unutar kojih je i naš A tim imao jedinu pozitivnu dionicu i 5:2 seriju, činilo se logično ga očekivati u sastavu za Češku.

Međutim djeluje kao, u najmanju ruku, neobičan odnos prema igraču koji je 16 godina nastupao za reprezentaciju, dao ogroman doprinos njenim uspjesima i upravo za ovaj turnir najavio oproštaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.