EVROPSKO PRVENSTVO

Herceg: Mislim da smo igrali puno bolje nego što pokazuje rezultat

Imamo još jednu utakmicu za odraditi i pokazati se u najboljem svjetlu, dodaje Mirko

Herceg: Nadam se da niko više neće biti pozitivan. Screenshot

I. Ćosić

16.1.2022

Evropsko prvenstvo u rukometu nije najbolje prošlo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer nakon dva odigrana meča imamo dva poraza. Porazom od Švedske i Češke, izgubili smo i teoretsku šansu da se plasiramo u narednu rundu takmičenja. 

Naredni meč i posljednji na ovom takmičenju igramo sutra protiv selekcije Španije od 18 sati. O tome je govorio i bh. rukometaš Mirko Herceg, ali se dotakao i prethodnih rezultata na Evropskom prvenstvu. 

Zaslužili više

- Igrom nekih viših sila po dolasku ovdje u Slovačku dobio sam temperaturu. Bila je borba s njom tri dana i doslovno iz kreveta sam igrao ovu utakmicu protiv Češke.

Na početku je bilo dosta teško i što se kaže dok nije probilo. Kasnije je to bolje izgledalo, međutim loše smo krenuli. Ja bih rekao loše smo krenuli i loše smo završili utakmicu - rekao je Herceg. 

- Mislim da smo igrali puno bolje nego što pokazuje rezultat. Mislim da je razlika prevelika u odnosu na našu igru koju smo pokazali - dodao je bh. reprezentativac. 

"Kada igrate, a nemate šta izgubiti, tada je protivnik najopasniji"

- Idemo dalje, šta je tu je. Imamo još jednu utakmicu za odraditi i pokazati se u najboljem svjetlu.

Kada igrate, a nemate šta izgubiti, tada je protivnik najopasniji. Ja bih bio realan i rekao da bi bilo pravo čudo kada bismo iznenadili Španiju, pogotovo u uvjetima u kojima se nalazimo. Nemamo nijednog ljevaka u ekipi što predstavlja veliki problem.

Danas smo odradili testiranje, nadam se da niko više neće biti pozitivan, ali nikad se ne zna. Čekamo rezultate pa ćemo vidjeti u kojem ćemo sastavu igrati - izjavio je Mirko Herceg za Rukometni savez BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.