SELEKTOR BIH

Obrvan: Evropsko prvenstvo nam nije ničemu poslužilo

Hrvatski stručnjak je čestitao bh. reprezentativcima na borbenosti, te Špancima poželio sreću u nastavku prvenstva

Obrvan: Nezadovoljan organizacijom turnira. Rukometni savez BiH

I. Ć.

17.1.2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je završila nastup na Evropskom prvenstvu. "Zmajevi" su pružili dobar otpor, ali selekcija Španije je to uspjela slomiti i rezultatom 24:28 na kraju slaviti. 

Nakon utakmice, selektor Ivica Obrvan govorio je na konferenciji za medije. 

Čestitao bh. reprezentativcima na borbenosti

Hrvatski stručnjak je čestitao bh. reprezentativcima na borbenosti, te Špancima poželio sreću u nastavku prvenstva.

Nakon utakmice, selektor Ivica Obrvan govorio je na konferenciji za medije. Hrvatski stručnjak je čestitao bh. reprezentativcima na borbenosti, te Špancima poželio sreću u nastavku prvenstva.

- Čestitam Španiji na pobjedi. Igrali smo protiv jedne od najboljih selekcija svijeta. Čestitam i svojim igračima na angažmanu i borbenosti. Vodili smo veći dio utakmice. Na kraju nam je falilo znanja. Španci su to iskoristili i pobijedili. Želim im puno sreće u nastavku - rekao je Obrvan.

Evropsko prvenstvo nije ničemu poslužilo

- Očekivanja u pretkvalifikacijama je da će biti teško i da pobjedimo na svakoj utakmici koju igramo. Ako prođemo, prave kvalifikacije su tek u julu. Ne razmišljam o tome u ovom trenutku. 

Tek je ovo mučenje prošlo, ovo Evropsko prvenstvo - izjavio je naš selektor, te je nastavio:

- Evropsko prvenstvo nama ničemu nije značilo ni poslužilo. Vidjelo se da su nam nedostajale pripremne utakmice koje bi nam poslužile kao uvod. Doživjeli smo masakr po pitanju pozicija. Nadam se da se ovakvo Evropsko prvenstvo neće nikada ponoviti. Neke reprezentacije “kamionima” dovoze igrače kako bi ih imali dovoljno za utakmice - završio je Obrvan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.