RUKOMET

"Zmajevi" saznali potencijalne protivnike u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

BiH ima status nositelja, zajedno sa selekcijama Austrije, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Litvanije, Portugala, Slovačke, Slovenije i Bjelorusije

"Zmajevi" traže novi nastup na prvenstvu. Rukometni savez BiH

I. Ć.

19.1.2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je potencijalne protivnike u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo naredne godine. Prema rasporedu, utakmice će biti odigrane u martu ove godine. 

"Zmajevi" imaju status nositelja, zajedno sa selekcijama: Austrije, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Litvanije, Portugala, Slovačke, Slovenije i Bjelorusije. 

Potencijalni protivnici izabranika Ivice Obrvana su: Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Izrael, Grčka, Italija, Rumunija i Švicarska. 



U slučaju da bh. reprezentativci uspješno prođu prvu prepreku u pretkvalifikacijama, u aprilu ćemo dobiti novog protivnika, s kojim ćemo se boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Potencijalni protivnici će onda biti sve selekcije sa Evropskog prvenstva, osim Poljske i Švedske, koje će biti domaćini takmičenja, te tri najbolje reprezentacije sa turnira jer će one ostvariti diretkan plasman na najvažnijem takmičenju za reprezentacije.

"Zmajevi" su nastup na aktuelnom Evropskom prvenstvu završili sa tri poraza od selekcija Švedske, Češke i Španije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.