MELBURN

Nadal priznao da mu je nastavak karijere bio pod znakom pitanja

Španski teniser smatra da je odigrao najbolji meč od povratka na teren, poslije povrede stopala zbog koje je ranije završio prošlu sezonu

Nadal: Odigrao sjajan meč protiv Hačanova. Twitter

I. Ć.

21.1.2022

Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Australian Opena, savladavši u trećem kolu ruskog igrača Karena Hačanova (Khachanov) s 1:3 u setovima.

Najbolji meč od povratka

Španski teniser smatra da je odigrao najbolji meč od povratka na teren, poslije povrede stopala zbog koje je ranije završio prošlu sezonu.

- Uživam svakog dana. Danas sam odigrao najbolji meč otkako sam se vratio. To je vrlo važno za mene. Igrao sam u večernjem terminu, pred odličnom publikom i protiv veoma dobrog igrača, uspio sam da podignem svoj nivo. Sretan sam - rekao je Rafa.

Novinare je zanimalo da li je počeo da razmišlja o polufinalu, finalu ili čak tituli.

- Ne znam dokle ću da stignem, ne razmišljam toliko unaprijed. Ne razmišljam o ciljevima sada. Prije mjesec i po nisam mogao da treniram više od pola sata. Danas igram i uživam u tome.

Svi znaju da sam borac i da ću pružiti sve što mogu da bih ostvario sve što želim. Ali u situaciji sam kada svaki dan donosi nešto novo - odgovorio je peti teniser svijeta. 

Bio upitan nastavak karijere

Španski teniser sve do zadnjeg momenta nije bio siguran da li će moći da igra u Melburnu zbog problema s povredom.

- Svi oko mene su imali mnogo sumnji, ne samo ja. I ne samo o Australian Openu, već uopšte o povratku tenisu. I dalje postoje sumnje, jer taj tip povrede ne može da se riješi potpuno - iskreno je rekao Rafa.

- Morao sam da prilagođavam svoju igru betonu, jer sam imao fizičkih problema. Unaprijedio sam servis, ritern, poziciju na terenu. Bolje razumijem igru. Ali mislim da sam od početka karijere igrao dobro na betonu.

 Naravno, nisam bio najbolji igrač na toj podlozi, jer je bilo momenata kada su Rodžer Federer (Roger) i Novak Đoković bili malo bolji od mene. Ali ostvarivao sam dobre rezultate, osvojio sam važne turnire - odgovorio je i završio Rafael Nadal.

Naredni protivnik u osmini finala Australian Opena bit će mu Adrian Manarino (Mannarino). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.