BIH IMA ŠEST PREDSTAVNIKA

U BiH osiguran prijenos Zimskih olimpijskih igara u Pekingu

BHT1 i stream Uživo portala BHRT-a svaki dan će emitirati u direktnim prijenosima i snimcima, sve najzanimljivije događaje iz Pekinga, saopćeno je iz BHRT-a

I. Ć. / FENA

Zimske olimpijske igre 2022. u Pekingu

Foto: Twitter


Građani Bosne i Hercegovine od 4. do 20. februara na BHT1 i web portalu bhrt.ba moći će pratiti Zimske olimpijske igre 2022. koje će biti održane u Pekingu.

BHT1 i stream Uživo portala BHRT-a svaki dan će emitirati u direktnim prijenosima i snimcima, sve najzanimljivije događaje iz Pekinga, saopćeno je iz BHRT-a.

Posebno mjesto za bh. predstavnike

Program će počinjati u ranim jutarnjim satima prijenosima alpskog i nordijskog skijanja i biatlona, i nastavit će se u prijepodnevnim terminima - natjecanjima u brzom i umjetničkom klizanju, short tracku, sankanju, bobu, skeletonu, karlingu, a najčešće završavati utakmicama hokeja na ledu.

- Posebno ćemo mjesto dati predstavnicima Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama koji će, predvođeni mladom i sjajnom Elvedinom Muzaferijom braniti boje naše države u alpskom i nordijskom skijanju, te sankanju - navodi se u saopćenju.

Putovanje kroz vrijeme BHT1 će upriličiti 8. februara – u podsjećanju na ZOI u Sarajevu '84, kroz vinjete o slavi tadašnjeg ponosnog grada domaćina, otvaranja i zatvaranja, te veličanstvenih izvedbi sportskih legendi Jayne Torvill i Christophera Deana, Jure Franka, Katarine Witt, Billa Johnsona, braće Mahre, Mattija Nykanena, Jensa Weissfloga, Scota Hamiltona i drugih.

BHT1 će najveći dio mjeseca februara 2022. biti u znaku sporta, olimpizma, snijega i leda.

Velika očekivanja od Pekinga

- Zimske olimpijske igre u Pekingu, kao i brojni drugi sportski događaji, prilagođeni su trenutnoj epidemiološkoj situaciji koji je obilježen pandemijom koronavirusa. Osim što je to velika prepreka s kojom smo svi suočeni, svijet se trudi da nastavi socijalne aktivnosti i održi i promovira, između ostalih, i olimpijske vrijednosti.

Čak i u vrijeme fizičke distance, sportisti, njihovi treneri, zvaničnici i volonteri, dijelit će emotivne olimpijske i sportske trenutke.

Putem televizije i drugih platformi, ta će emocija postati globalno dostupna. Grad Peking i njegova okolica, sigurni smo, nakon spektakularnih ljetnih – bit će fantastičan domaćin i zimskih igara na kojima će sudjelovati oko 3 hiljade sportista u 109 različitih događaja.

O tome svjedoči i podatak od skoro četiri milijarde dolara koliko će biti potrošeno na organizaciju. Uz striktne pandemijske uvjete bit će dopušteno i prisustvo domaće publike na borilištima - navodi se u saopćenju iz BHRT-a.

U bh. timu na ZOI u Pekingu su: Elvedina Muzaferija - alpsko skijanje, Emir Lokmić - alpsko skijanje, Strahinja Erić - skijaško trčanje, Sanja Kusmuk - skijaško trčanje, Mirza Nikolajev – sankanje, Esma Alić - alpsko skijanje.

NA VRH

Podijeli članak na