NAJPRESTIŽNIJE PRIZNANJE

Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji sportisti BiH u 2021. godini

77. manifestacija Izbora najuspješnijih sportista i ekipa BiH

Lana Pudar i Nedžad Husić. AVAZ

I. Ć. / FENA

27.1.2022

Sportski savez Bosne i Hercegovine sinoć je u Bihaću nagradio najuspješnije pojedince i ekipe u protekloj godini. Najprestižnija priznanja na 77. manifestaciji Izbora najuspješnijih sportista i ekipa BiH zaslužili su Lana Pudar i Nedžad Husić.

Priznanje ima posebnu vrijednost

Bronzana plivačica sa Svjetskog šampionata zbog takmičarskih obaveza prisutnima se obratila posredstvom video linka, dok je je petoplasirani sa olimpijskog taekwondo turnira Nedžad Husić priznanje ipak stigao proslaviti u gradu na Uni.

- Ponosan sam na sve prošlogodišnje rezultate i zahvaljujući njima sam i dobio priznanja na sva tri izbora najuspješnijih sportista. 

Priznanje nacionalnog sportskog saveza naravno ima posebnu vrijednost, a posebno što mi je dodijeljeno u Bihaću gdje sam osvojio svoj prvi takmičarski pehar. To će svakako poslužiti i kao motiv da u ovoj godini pokušam ostvariti što bolje rezultate - kazao je Husić.

Najbolja državna ekipa u prošloj godini je ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je osvojila peto mjesto na Evropskom prvenstvu. 

Skromno nagrađeni najbolji ambasadori naše zemlje

U konkurenciji paraolimpijskih sportova bolji od ostalih bili su reprezentativci naše zemlje u sjedećoj odbojci i jedan od najboljih igrača Mirzet Duran. Najuspješniji treneri su Haris Husić i Ifet Mahmutović.

- Večeras u Bihaću smo imali izuzetan ambijent, gdje je aplauzom za svakog našeg sportistu pokazano koliko se ovdje cijeni sve što oni rade. 

Skromno su nagrađeni zaista najbolji ambasadori naše zemlje u svijetu, a nadam se da će se u budućnosti adekvatnije vrijednovati sve ono što oni čine za Bosnu i Hercegovinu - izjavio je predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Vlatko Glavaš.

Najuspješniji mladi sportisti u 2021. godini bili su članovi bosanskohercegovačkih taekwondo klubova Nadina Mehmedović, Milica Vasić, Benjamin Husić i Ilija Jukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.