FUTSAL

Čampara: Protiv Gruzije nam je nedostajalo malo sreće i iskustva da utakmicu završimo sa 3 ili 4:0

Član stručnog štaba bh. reprezentacije

Čampara: Stručni štab BiH. Screen/Youtube

I. Ć.

27.1.2022

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je izgubila i drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu. Ovaj put Gruzija je bila bolja slavivši s rezultatom 2:1 i tako ostavila "Zmajeve" bez šanse za plasman u drugu fazu takmičenja. 


Osvrt na Gruziju

Član stručnog štaba bh. reprezentacije Mirko Čampara osvrnuo se na pomenuti susret.

- Jučerašnju utakmicu smo izgubili 2:1. Nažalost izgubili smo nakon vodstva i susreta u kojem smo dominirali. Nedostajalo je malo sreće i iskustva da utakmicu završimo sa 3 ili 4:0.

Ipak, u 15. minuti dešava se pad uslijed naše greške gdje su igrači i stručni štab reprezentacije Gruzije tražili indirekt. Naši igrači su u tom trenutku pali pod mali pritisak i napravili grešku, a igrači Gruzije su to iskoristili - rekao je Čampara, a potom dodao:

- Nakon svih tih događaja pod utiskom prvog gola, primamo i drugi gol uz pad koncentracije. Opet smo u drugom dijelu drugog poluvremena pokušali igrom viškom protiv veoma iskusne reprezentacije Gruzije koja igra na visokom nivou i čiji igrači igraju u jakim ligama i koji iza sebe imaju velika takmičenja.

Nismo to uspjeli probiti i ostaje žal za prolazom u četvrtfinale. Ipak, sam plasman na Euro je nešto na šta možemo biti ponosni - dodao je Čampara.uta.

Duel sa Azerbejdžanom

- Vidjeli ste jučerašnju utakmicu protiv Španije gdje je Azerbejdžan igrao 2-2. Cijelo vrijeme je dominirao i imao mnogo realnijih šansi nego što su to imali Španci. Uzeli su bod, a trebali su i da trijumfuju. Oni su izgubili od Gruzije i imaju oscilacije i imaju šansu da prođu među osam najboljih.

Očekuje nas interesantna i otvorena utakmica. Reprezentacija BiH neće igrati u grču kao protiv Gruzije. To je normalno jer imamo dosta mladih igrača kojima je ovo prvo prvenstvo i prve velike utakmice.

Mi ćemo sigurno dati sve od sebe. Najavljeni su i navijači, dobili smo dosta poruka od prijatelja koji će nas podržati bez obzira što se nismo plasirali u narednu rundu.”, zaključio je Čampara.

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine meč sa Azerbejdžanom igra u subotu u Amsterdamu sa početkom od 17:30 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.