EVROPSKO PRVENSTVO

Sesar: Azerbejdžan je veoma ozbiljna ekipa, puno bolja od Gruzije

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine meč sa Azerbejdžanom igra u subotu u Amsterdamu sa početkom od 17:30 sati

Sesar: Očekujem otvorenu utakmicu sa Azerbejdžanom. Screen/Youtube

I. Ć.

27.1.2022

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine se nakon poraza u dva kola Evropskog prvenstva okrenula pripremama za meč sa Azerbejdžanom. 

To će biti posljednji susret "Zmajeva" na prvenstvu, dok protiv pomenute selekcije mogu upisati historijsku pobjedu ili bod na velikom takmičenju. 


- Nažalost, izgubili smo 1:2 protiv Gruzije. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli, ostaje žal što nismo otišli na 2:0 ili 3:0, jer imali smo šansi. U drugom poluvremenu smo također dobro otvorili, ali primili taj nesretan gol i došle su te minute u kojima smo pali, što nam se dešava već nekoliko utakmica.

Onda je došao i drugi gol, poslije smo onda pokušali s viškom igrača izjednačiti, nismo uspjeli. Mi smo ipak ovdje prvi put, to je veliki uspjeh s obzirom koliko se ulaže u naš futsal. Jedno veliko iskustvo - rekao je bh. Josip Sesar te zatim najavio naredni susret:

- Azerbejdžan je jedna veoma ozbiljna ekipa, puno bolja od Gruzije. Nesretno su i oni izgubili od njih, vodili su 2:0. Igrali su neriješeno sa Španijom, čak i bolji bili. Mi ćemo ići na pobjedu, očekujem otvorenu utakmicu - završio je Sesar. 

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine meč sa Azerbejdžanom igra u subotu u Amsterdamu sa početkom od 17:30 sati. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.