GOLMAN BH. REPREZENTACIJE

Burić u svom stilu prokomentarisao finale Španije i Švedske: Baš nas je žrijeb pomazio

I prije turnira smo znali da su "Zmajevi" u teškoj grupi, a finalni duel Španije i Švedske je samo potvrda toga

Burić: Baš nas je žrijeb pomazio. Arhiv

E. Ć.

29.1.2022

Rukometne reprezentacije Španije i Švedske igrat će finale Evropskog prvenstva. Španci su do finala stigli pobjedivši Dansku (29:25), dok je Švedska bila bolja od Francuske (34:33). 

Obje ove ekipe su uoči polufinalnih mečeva prema bukmejkerima bili u podređenom položaju, ali su uspjeli pobijediti favorizirane timove za reprizu finala iz 2018. godine kada je Španija slavila sa 29:23. 



Zanimljivo da su obje ove selekcije u prvoj fazi takmičenja bile smještene u grupu E gdje je bila i Bosna i Hercegovina. I prije turnira smo znali da su "Zmajevi" u teškoj grupi, a finalni duel Španije i Švedske je samo potvrda toga.

Nakon što je bilo jasno da će naši protivnici iz grupe igrati za evropsko zlato, na društvenim mrežama se oglasio Benjamin Burić, koji je poslao kratku poruku.

- Baš nas je žrijeb pomazio, pred Euro - napisao je Burić uz nekoliko emotikona.

Inače, u prvom duelu ove dvije ekipe na prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj slavila je Španija rezultatom 32:28. Finalna utakmica zakazana je za sutra od 18 sati, dok se meč za treće mjesto između Danske i Francuske igra od 15:30 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.