RUKOMET

Danas žrijeb dva kruga baraža za SP 2023: "Zmajevi" nosilac samo u prvom duelu

Na Svjetsko prvenstvo 2023. već su se plasirali domaćini - Švedska i Poljska, aktuelni svjetski šampioni Danska, te Francuska, Španija i Norveška

"Zmajeve" čeka težak put do Švedske i Poljske. Arhiva

Piše: G. Š.

29.1.2022

Rukometna reprezentacija BiH danas (13.30 sati - Budimpešta) će saznati protivnike u baražu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine koje će biti odigrano u Švedskoj i Poljskoj. Dodatne kvalifikacije će biti podijeljen u dvije faze, a naš tim će samo u prvoj fazi biti nosilac, a u drugoj, ukoliko prođe, neće.

"Zmajevi" će u prvom dijelu baraža biti nosilac, zajedno sa Austrijom, Bjelorusijom, Litvanijom, Sjevernom Makedonijom, Portugalom, Ukrajinom, Slovenijom i Slovačkom. Mogući protivnici u prvom dijelu dodatnih kvalifikacija su reprezentacije Belgije, Estonije, Farskih Ostrva, Finske, Grčke, Izraela, Italije, Rumunije i Švicarske. Prve utakmice su na programu 16. i 17. marta ove godine, a revanši tri dana kasnije.

Nosioci u drugoj fazi baraža su Hrvatska, Češka, Island, Njemačka, Mađarska, Crna Gora, Nizozemska, Srbija i Rusija. Prvi mečevi  drugog dijela dodatnih kvalifikacija odigrat će se 13. i 14. aprila, a revanši tri dana kasnije.

Na Svjetsko prvenstvo 2023. već su se plasirali domaćini - Švedska i Poljska, aktuelni svjetski šampioni Danska, te Francuska, Španija i Norveška.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.