OGLASILA SE LEGENDA

Nikola Prce: Neka ostane upamćeno da smo potpuno desetkovani imali Špance do 50. minute

Čestitke ekipi Švedske na zasluženoj tituli prvaka Evrope! Ovo je bilo "ludo" prvenstvo, na ivici regularnosti, poručio je bh, rukometaš

M. K.

Prce skrenuo pažnju na dobre igre "Zmajeva"

Foto: Facebook


Rukometaši Švedske i Španije večeras su u Budimpešti odigrali finale rukometnog Evropskog prvenstva, a Šveđani su sa 27:26 bili bolji rival od "Furije" i tako osvojili naslov prvaka Evrope.

Nakon ovog meča oglasio se i legendarni bh. rukometaš, Nikola Prce, putem društvenih mreža.

- Čestitke ekipi Švedske na zasluženoj tituli prvaka Evrope! Ovo je bilo "ludo" prvenstvo, na ivici regularnosti. Ipak, neka ostane upamćeno po tome da su naši mladi debitanti imali privilegiju igrati sa evropskim prvakom i viceprvakom u istoj grupi. Neka ostane upamćeno i da smo bez ijednog ljevaka u timu, potpuno desetkovani, imali Špance do 50 minute. A, oni su danas imali napad za titulu, istakao je Prce.

Osvrnuo se i na naše naredne protivniej u baražu za Svjetsko prvenstvo.

- Zato je rukomet toliko zanimljiv i sjajan sport. Na koncu, najvažnije je da naša zemlja nastavi kontinuitet odlazaka na velika takmičenja. Mi smo sportska nacija i zaslužujemo biti na velikim evropskim i svjetskim scenama. Zaslužuju to i naši navijači. Zato momci, glavu gore i sretno u baražu za svjetsko prvenstvo, prvo sa Grcima, a onda, ako Bog da, i sa Crnogorcima. Idemo jako i hrabro, poručio je Nikola Prce.

NA VRH

Podijeli članak na