NFL LIGA

Los Anđeles Remsi i Sinsinati Bengalsi u Superboulu

Slično prošlogodišnjim pobjednicima Tampa Bej Bakanirsima, Remsi će imati priliku osvojiti Superboul na domaćem stadionu za 14 dana

Remsi iznenađujuće izbacili Čifse. AFP

A. V.

31.1.2022

Los Anđeles Remsi i Sinsinsati Bengalsi igrat će u Superboulu, tradicionalnom finalu sjevernoameričke fudbalske lige (NFL), koje će biti održano 14. februara.

Momčad iz Sinsinatija iznenađujuće je u nedjelju u finalu Američke konferencije nakon produžetaka pobijedila Kansas Siti Čifse sa 27:24 i spriječila favoriziranog protivnika da treći put nastupi u finalu. 

Remsi su u finalu Nacionalne konferencije pobijedili San Fransisko 49erse s 20:17, nakon što su gubili 7:17. 

U vodstvo su Remsi došli tek nešto manje od dvije minute prije kraja. Najprije je Kuper Kup (Cooper Kupp) postigao polaganje, svoje drugo na utakmici, a potom je Met Gej (Matt Gay) s dva fild gola donio pobjedu Remsima.

Kansas je svoja prva tri napada završio polaganjima i vodili su 21:3 u drugoj četvrtini, međutim, ispustili su pobjedu. Bengalsi su se sjajnom igrom u drugom poluvremenu vratili u utakmicu i preokrenuli rezultat na 24:21. Zahvaljujući golu iz terena Herisona Batkera (Harrison Butker), Čifsi su izborili produžetak. No, suparnici su presjekli loptu Patriku Mahoumsu (Patrick Mahomes), a Evan Mekferson (Evan McPherson) postigao je odlučujuće poene fild golom sa 31 jardi za iznenađenje i nastup u finalu.

Los Anđeles Remsi su posljednji put igrali u finalu 2019. godine, kada su poraženi od Nju Inglend Petriotsa. Svoj jedini naslov osvojili su 2000. godine kada su sa 23:16 savladali Tenesi Tajtense. Sinsinati Bengalsi još nemaju naslov, a zadnji put su igrali u Superboulu prije 33 godine, a kao i 1982. izgubili su od San Fransiska.

Slično prošlogodišnjim pobjednicima Tampa Bej Bakanirsima, Remsi će imati priliku osvojiti Superboul na domaćem stadionu za 14 dana, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.