STRUČNJACI

Jakobsen: Ovako više ne može, ili ćemo svi poludjeti

Ovaj turnir je bio vrhunac, bili smo potpuno ograničeni, rekao je selektor rukometne reprezentacije Danske

Nikolaj Jakobsen. AFP

G. Š.

31.1.2022

Selektor rukometne reprezentacije Danske Nikolaj Jakobsen (Jacobsena) ogorčen je nakon završetka Evropskog prvenstva.

- Ovaj turnir je bio vrhunac, bili smo potpuno ograničeni, rekao je Jakobsen i dodao:


Nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo

- Nismo smjeli izaći nigdje iz hotelskih soba, poludjeli smo u hotelu. A u prvom hotelu u kojem smo bili na ovom prvenstvu nismo uopće bili izolirani od ostatka gostiju. Morali smo sami brinuti o svemu, pa i o onome što ne bi trebao biti naš posao. Ovaj mjesec je bio najduži mjesec u mom životu. Kad nije bilo utakmica i treninga, svima nam je u sobama bilo toliko dosadno, ništa nam nije bilo dozvoljeno – požalio se Jakobsen.

Izrazio je nadu da se ovakvo nešto više nikada neće ponoviti, iako, poznavajući metode i prioritete EHF-a i IHF-a, ne bismo baš bili previše sigurni.

- Za dobro svih reprezentacija, igrača i navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo. Ovako više ne može, ili ćemo svi poludjeti. Ja sam ponosan na nas, Francuze, i na rukomet kao sport, što smo uspjeli ovo izgurati u nemogućim uslovima, rekao je selektor Danaca.


Žetva medalja

Trofejni selektor osvojio je s Danskom dva svjetska i jedan olimpijski naslov, a sad ima i evropsku bronzu.

- Ove godine proveli smo zajedno četiri mjeseca u uslovima koji su bili nevjerojatno teški, a osvojili smo tri medalje. Bronza sa Eura mi puno znači, no srebro s Olimpijskih igara u Tokiju mi je draže, a podrazumijeva se da mi je najdraže zlato iz Egipta – zaključio je Nikolaj Jakobsen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.