LEGENDARNI KVOTERBEK

Brejdi demantirao glasine da se povlači: Još nije pravi trenutak za konačnu odluku

ESPN objavio da odlazi u penziju

Brejdi: Prolazi kroz kompletan proces. AGENCIJE

A. V.

1.2.2022

Još nije pravo vrijeme da donesem konačnu odluku, izjavio je Tom Brejdi (Brady), najbolji igrač američkog fudbala u historiji, povodom potencijalnog odlaska u sportsku mirovinu.

Proteklog vikenda ESPN je uzburkao svjetsku sportsku javnost informacijom kako je 44-godišnji Brejdi, trenutno "kvoterbek" Tampa Beja i sedmerostruki osvajač Superboula u historiji, odlučio i definitivno reći zbogom sportu u kojem je vladao protekla dva desetljeća.

No, usporedno s tim su se pojavile i suprotne informacije pa se nakon svega oglasio i sam Brejdi.

- Još uvijek prolazim kroz kompletni proces. Ne želim žuriti u svemu i ne želim donositi nagle odluke. Ipak je ovdje riječ o nečemu nevjerojatno važnom za mene. Kada osjetim da je pravi trenutak tada ću i reći svoj konačni sud - rekao je Brejdi koji je 20 od ukupno 22 sezone u NFL ligi proveo u Nju Inglend Petriotsima, dok je od proljeća 2020. u Tampa Bej Bakanirsima.

S Nju Inglendom je osvojio šest naslova prvaka (2001., 2003., 2004., 2014., 2016. i 2018.) te je još tri puta igrao Superboul (2007., 2011., 2017.). U Tampa Beju je, pak, osvojio jedan, prošlogodišnji naslov.

Brejdi je tokom karijere pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača Superboula, a u svom vlasništvu ima i tri nagrade za MVP-a sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.