LEGENDARNI NFL IGRAČ

Oglasio se Tom Brejdi i otkrio da li završava nestvarnu karijeru

Uživao sam u svojoj NFL karijeri i sad je vrijeme da fokusiram svoje vrijeme i energiju na druge stvari koje traže moju pozornost, dodao je Brejdi

Brejdi: Odlučio završiti svoju uspješnu karijeru. Twitter

I. Ć.

1.2.2022

Tom Brejdi (Brady), jedan od najboljih igrača američkog fudbala svih vremena potvrdio je na društvenim mrežama informaciju koja je već danima glavna tema u ovom sportu, a to je da se povlači. 

Oglasio se na Twitteru

Američki ESPN je objavio da se Brejdi odlučio penzionisati, tu je vijest zatim demantirao njegov otac, ali sada je Tom stavio tačku na ovu situaciju.

- Uvijek sam smatrao da sportu morate biti potpuno posvećeni. Ako niste, nećete uspjeti. A uspjeh je ono što ja tako volim u našoj igri.

Svaki dan ste pred fizičkim, mentalnim i emotivinim izazovima i to mi je pomoglo da maksimalno ispunim svoj potencijal. Davao sam sve od sebe 22 godine - započeo je Brejdi svoje obraćanje pa dodao:

- Teško mi je ovo napisati, ali evo: Neću se više tako natjecateljski obavezati. Uživao sam u svojoj NFL karijeri i sad je vrijeme da fokusiram svoje vrijeme i energiju na druge stvari koje traže moju pozornost - napisao je između ostalog Brejdi.

Nestvarna karijera

Ova 43-godišnja legenda američkog sporta, najveći quarterback u historiji NFL-a, u penziju odlazi nakon 22 sezone na visokom nivou.

U ligu je stigao 2000. godine kao tek 199. izbor drafta, biran je u šestoj rundi, a u prvoj postavi Nju Ingland Patriotsa našao se 2001. i tu ostao do 2020. i odlaska u Tampu.

Osvojio je šest titula prvaka u tih 20 godina, a po odlasku u Tampu osvojio je još jednu, u "Super Bowl-u" 2021. godine s 42 godine.

Bio je pet puta bio MVP "Super Bowl-a". Tome je dodao i tri MVP-a regularne sezone, dvije titule za napadačkog igrača godine, 15 izbora na "Pro Bowl", tri izbora u prvu i tri u drugu ekipu sezone.

Brejdi će ostati poznat i po tome što je jedini quarterback koji je uzeo naslov u tri različita desetljeća, zatim najstariji je MVP "Super Bowla", te jedini igrač biran u ekipi dva različita desetljeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.