PEKING 2022.

Uživo / Zimske olimpijske igre: Norveški olimpijci najtrofejniji, prate ih Nijemci i Amerikanci

Pratite najvažnija dešavanja sa olimpijade

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Twitter

Piše: E. D. A.

17.2.2022

Svečano otvorenje Zimskih olimpijskih igara održano je 4. februara 2022. godine i trajat će sve do 20 februara. 

Razvoj događaja na Olimpijadi i uspjeh država, kao i novosti o bh. predstavnicima, moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba. 

Olimpijski tim BiH čine Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) i sankaš Mirza Nikolajev.

Vodstvo na tabeli osvojenih medalja čuva olimpijska selekcija Norveške s čak 29 medalja, od čega 14 zlata, sedam srebra i osam bronzi, drugi su za sad Nijemci s 22 medalje, sa "omjerom" 10-7-5, dok su treći Amerikanci s 21 medaljom (8-8-5). 

Kompletnu listu osvojenih medalja po reprezentacijama možete pogledati OVDJE.


14:30 - Trofej za Kanađanke

Kanadska ženska reprezentacija u hokeju na ledu osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Kanađanke su u finalu s 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) savladale braniteljice naslova Amerikanke.


13:30 - Takagi zlatna na 1.000 metara

Japanka Miho Takagi osvojila je zlatnu medalju u brzom klizanju u utrci na 1.000 metara na ZOI u Pekingu s vremenom novog olimpijskog rekorda 1:13.19.

13:00 - Neslund prva

Šveđanka Sandra Neslund (Naeslund) osvojila je zlatnu medalju u slobodnom skijanju u disciplini ski-kros na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

12:00 - Norvežanima zlato

Norveška reprezentacija u nordijskoj kombinaciji u sastavu Espen Bjornstad (Bjoernstad), Espen Andersen, Jens Luras Oftebro (Luraas) i Jergen Grabak (Joergen Graabak) osvojila je naslov olimpijskih pobjednika na ZOI u Pekingu.

Četvrtak

18:00 - Noel najbolji u slalomu

Francuz Klement Noel (Clement Noel) dokazao je da je ponajbolji slalomaš svijeta i briljantnom drugom vožnjom došao do naslova olimpijskog pobjednika u ovoj disciplini, sa 61 stotinkom prednosti ispred Austrijanca Johanesa Strolca (Johannes Strolz).

17:00 - Sjajnoj Čoji pripalo zlato

U posljednjoj trci u short-tracku na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, na 1.500 metara za žene, zlatom se okitila sjajna Minjeong Čoi iz Južne Koreje.

16:00 - Finkinje bronzane

Hokejašice Finske osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, savladavši u meču za treće mesto Švajcarsku sa 4:0.

14:45 - Prvo mjesto za Ćija

Kinez Guangpu Ći (Qi) osvojio je zlatnu medalju u slobodnom skijanju u disciplini arials na ZOI u Pekingu. On je u finalu ostvario 129.00 bodova. To mu je druga medalja u Pekingu nakon što je bio srebrni u arialsu mješovitih ekipa.

13:30 - Klebo i Valnes odnijeli zlato

Najbolji sprinter na skijama Johanes Klebo (Johannes Klaebo) i Erik Valnes donijeli su Norveškoj novo zlatno odličje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, odbranivši naslov pobjednika u ekipnom sprintu osvojen prije četiri godine u Pjongčanku.

12:00 - Nijemice bolje od Šveđanki

Viktorija Karl (Victoria Carl) donijela je Njemačkoj trkačko zlato u ekipnom sprintu klasičnim načinom, jer je pokazala najviše snage u ciljnoj ravnini, gdje je za 17 stotinki nadmašila Šveđanku Jonu Sundling (Jonna) te za 71 stotinku Ruskinju Nataliju Nepriajevu.

Uz 26-godišnju Karl koja je trčala parne izmjene, zlatom se okitila i Katarina Hening (Katharina Henning). Objema je to prvo zlatno olimpijsko odličje u karijeri.

11:00 - Zlato za Šveđanke

Švedske biatlonke nove su olimpijske pobjednice u štafeti te su srebru iz Pjongčanga dodale zlato osvojeno u nordijskom centru u Džangđakouu ujednačenim trkačkim i pucačkim nastupima Lin Person (Linn Persson), Mone Brorson (Brorsson), te sestara Hane (Hanna) i Elvire Oeberg.

Srijeda

18:00 - Nevjerovatni Riber

Jarl Magnus Riber (Riiber) u vodstvu je nakon skijaških skokova nordijske kombinacije na ZOI u Pekingu, a mladi Norvežanin je bez treninga (bio u izolaciji zbog koronavirusa) skočio rekord skakaonice od 142 metra!

Riber je veliki favorit za naslov olimpijskog prvaka jer je odličan trkač na 10 kilometara.

17:00 - Slavlje njemačkog bob tima

Na pobjedničkom postolju nakon završenog takmičenja u bobu dvosjedu našla su se šestorica Nijemaca, naime, tri postave iz te zemlje dominirale su takmičenjem.

Zlatnom medaljom okitili su se Frančesko Fridrih (Francesco Friedrich) i Torsten Margis (Thorsten Margis) koji su trku završili u vremenu 3:56.89.

Fridrihu je ovo treće olimpijsko zlato, u Pjongčangu je zlato osvojio takođe sa Margisom, a čak 13 puta bio je svjetski prvak.

16:30 - Valijeva u vodstvu

Završen je kratki program u umjetničkom klizanju za žene, a nakon prvog dana u vodstvu je Kamila Valijeva.

Mlada Ruskinja koja se našla u centru pažnje zbog doping testa i koja je nakon žalbe Međunardonog olimpijskog komiteta na kraju dobila dozvolu Suda za sportsku arbitražu da se takmiči, imala je veoma emotivan nastup koji je završila u suzama.

15:00 - Norveški biatlonci najbrži

Norveški biatlonci osvojili su zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu u utrci štafeta 4x7.5 km, aliutrku je obilježio Francuz Kventin Filo Maje (Quentin Fillon Maillet) ušavši u historiju kao prvi biatlonac koji je osvojio pet medalja na jednim ZOI.

14:30 - Jiming prvak sa 17 godina 

Kinez Su Jiming (Yiming) je sa samo 17 godina postao olimpijski pobjednik u "big air" snowboardu na Igrama u Pekingu.

13:00 - Slavlje Ane Gaser

Austrijanka Ana Gaser (Anna Gasser), olimpijska prvakinja u snowboardu iz Pjongčanga prije četiri godine, odbranila je zlato na ZOI Peking u disciplini "big air".

12:00 - Švicarka najbolja u slobodnom skijanju

Švicarka Matilde Gremo (Mathilde Gremaud) osvojila je zlato u slobodnom skijanju discipline "slupstyle" na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, dok se domaća miljenica Ajlin Gu (Eileen) morala zadovoljiti srebrom.

11:00 - Zutel zlatna

Švicarska skijašica Korin Zuter (Corinne Suter) osvojla je zlatnu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Utorak

18:00 - Džekson najbrža

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu održano je takmičenje u brzom klizanju na 500 metara u ženskoj konkurenciji, a nova prvakinja je Amerikanka Erin Džekson (Erin Jackson), koja je do pobjede stigla uz vreme 37,04 sekunde.

17:00 - Pobjeda SAD-a

Hokejaši SAD-a pobijedili su Njemačku sa 3:2 u posljednjem kolu grupe A Zimskih olimpijskih igara u Pekingu i s maksimalnih devet bodova plasirali se direktno u četvrtfinale.

16:00 - Zlato za Lijua

Mađarski klizač Šaoang Liju osvojio je prvo individualno olimpijsko zlato, pošto je trijumfovao u utrci "short tracka" na 500 metara.

Mađar je vodio od početka do kraja, a trijumfovao je sa vremenom 40.338.

14:15 - Odermat slavio u veleslalomu

Marko Odermat opravdao je status prvog favorita za olimpijsko zlato u veleslalomu.

Švicarac je uspio da izdrži pritisak i sačuva prednost, koju je stekao u prvoj vožnji. Na kraju je imao rezultat 2:09,35. Slovenac Žan Kranjec je osvojio srebrnu medalju, dok se na najnižu stepenicu postolja popeo se Francuz Matje Favr (Mathieu Faivre).

13:45 - Maje najbolje gađao

Odlično gađanje u kombinaciji sa odličnim trčanjem donijelo je Francuzu Kentanu Fijon Majeu (Queintin FIllon Maillet) drugu zlatnu medalju, a četvrtu ukupno u biatlonu u Pekingu.

13:30 - Nizozemska štafeta slavila u Pekingu

Ženska selekcija Nizozemskeu u štafeti, u "short-tracku" osvojila je zlatnu medalju.

U odlučujućoj utrci Suzan Skulting (Suzanne Schulting), Selma Putsma (Selma Poutsma), Ksandra Velcebor ( Xandra Velzeboer) i Jara Van Kerkof  (Yara van Kerkhof) ostvarile su vrijeme 4:03,40, što je ujedno i olimpijski rekord.

12:30 - Rojseland osvojila drugo zlato

Biatlonka  Marte Olsbu Rojseland (Marte Olsbu Røiseland) je u utrci na 10 kilometara osvojila i drugo individualno, a ukupno svoje treće zlato na Igrama u Pekingu.


Nedjelja

15:00 - Lindvik pobijedio u skokovima

Norvežanin Marius Lindvik osvojio je zlatnu medalju u skijaškim skokovima na velikoj skakaonici, a koji su danas održani u sklopu Zimskim olimpijskih igara u Pekingu. Više o ovome pročitajte OVDJE.


13:30 - Novo zlato za Norvešku

Norveški biatlonac Johanes Tinges Bo (Johannes Thingnes Boe) pobijedio je u utrci na 10km osvojivši drugu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nakon trijumfa u mješovitim štafetama.

11:20 - Ruskinjama zlatna medalja

Ruske takmičarke u nordijskom trčanju osvojile su zlatnu medalju u štafeti 4x5km na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ruska štafeta u sastavu Julija Stupak, Natalija Neprajeva, Tatjana Sorina i Veronika Stepanova donela je zlato Rusiji u ovoj disciplini poslije Torina 2006..

10:30 - Gao najbrži

Dočekala je Kina olimpijsko zlato u brzom klizanju. Bronzani iz Pjongčanga Gao Tingju (Tingyu) bio je najbrži na svom terenu u Pekingu na 500 metara za historijski rezultat.

10:00 - Ledeni klasiko pripao SAD-u

U jednom od olimpijskih hokejaških klasika, nažalost ovoga puta bez NHL zvijezda, reprezentacija SAD-a je pobijedila Kanadu sa 4:2 u dvoboju 2. kola grupe A na Olimpijadi u Pekingu.

Bio je to okršaj hokejaških divova, reprezentacija koje su ukupno osvojile čak 27 olimpijskih medalja, pri čemu 11 zlata (Kanada 9, SAD 2).

9:30 - Američki veterani osvojili zlato

Američki snowboarderi Lindzi Džejkobelis (Lindsey Jacobellis) i Nik Baumgartner (Nick Baumgartner) upisali su se u historiju tako što su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu u premijernom izdanju discipline "cross" za mješovite ekipe.

Džejkobelis ima 36, ​​a Baumgartner 40 godina, što njihovu pobjedu čini još značajnijom. Sa ukupno 76 godina bili su ubjedljivo najstariji par u Pekingu.


Subota


16:00 - Livo Niskanen prvi u skijaškom trčanju 

Ilvo Niskanen osvojio je zlatnu medalju na 15 kilometara klasičnim stilom u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Finac je imao sjajnu trku i do trećeg najsjajnijeg odličja na najvećoj smotri svjetskog sporta stigao je sa vremenom 37:54,8 minuta.

15:15 - Dominacija Rojseland

Marte Olsbu Rojseland dominirala je u sprint trci na 7,5 kilometara u bijatlonu na Igrama u Pekingu.

Norvežanka je stazu savladala za 20:44,3 minuta, na gađanju je bila besprijekorna u oba gađanja i stigla je do svoje prve individualne zlatne medalje na Olimpijadi. Rojseland je trenutno i vodeća u Svjetskom kupu u biatlonu.

14:30 - Hirano najbolji snowborder

Briljantnim nastupom u posljednjoj, trećoj vožnji takmičenja snowboardera u disciplini "halfpipe" na Zimskim olimpijskim igrama, Japanac Ajumu Hirano (Ayumu) osvojio je zlatnu medalju.

13:30 - Gut-Behrami najbrža u super džiju

Švicarska skijašica Lara Gut-Behrami je konačno osvojila zlato u super džiju posle dva uzastopna četvrta mjesta na Olimpijskim igrama.

Gut-Behrami je stazu prošla za 1:13.51 dok je Austrijanka Mirjam Puhner (Puchner) bila druga sa 22 stotinke zaostatka.

13:00 - Van der Pul zlatni u klizanju

Šveđanin Nils van der Pul (Poel) zlatni je u utrci brzog klizanja na 10.000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, a do svog drugog pekinškog zlata došao je oborivši i vlastiti svjetski rekord. Više o ovome pročitajte OVDJE.

Petak

16:10 - Nijemci apsolutni prvaci u sankanju

Njemačka je potvrdila status supersile u sankanju. Osvojili su i četvrtu zlatnu medalju u isto toliko disciplina na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Slavili su i u timskoj štafeti. Trijumf Nijemcima u posljednjoj izmjeni je donio par Tobijas Vendl i Tobijas Arlt. 

15:15 - Skouten nova rekorderka

Iren Skouten (Irene Schouten) osvojila je drugu zlatnu medalju u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Poslije trijumfa na 3000, sjajna Nizozemka je slavila i na 5000 metara. Štopericu je zaustavila na 6:43,51, što je vrijeme olimpijskog rekorda.

14:45 -Štrolc najbrži

Austrijanac Johanes Štrolc (Johannes Strolz) pobjednik je alpske superkombinacije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Štrolc je ostvario ukupno vrijeme od 2:31.43, a nakon što je bio četvrti na trci spusta, pružio je fenomenalnu vožnju u slalomu i slavio ispred Norvežanina Aleksandera Amodta Kildea (Aamodt) koji je završio s 59 stotinki zaostatka.

14:35 - Čen je olimpijski prvak

Amerikanac Nejtan Čen (Nathan Chen) olimpijski je šampion u umjetničkom klizanju. Japanac Hanju Juzuru, koji je trijumfovao u Sočiju i Pjongčangu, završio je takmičenje na četvrtom mjestu.

14:15 - Johaug zlatna u skiatlonu

Nakon što je osvojila zlato u skiatlonu, norveška reprezentativka u skijaškom trčanju Teresa Johaug (Therese Johaug) pobijedila je i na 10 km klasičnim načinom osvojivši drugu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Više ovome pročitajte OVDJE.

14:00 - Historijski rezultat za Kosovo

Kosovski skijaš Albin Tahiri zauzeo je 15. mjesto u disciplini alpske kombinacije čime je ostvario najbolji rezultat u historiji Kosova, na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Više o ovome pročitajte OVDJE.

Četvrtak


17:00 - Pobjede Rusa i Danaca

Muška hokejaška selekcija Rusije, koja brani titulu iz Pjongčanga, pobjedom je otvorila turnir u Pekingu, gdje je u meču 1. kola B grupe pobijedila Švicarsku s 1:0.

Danska je u međuvremenu napravila senzaciju savladavši Češku sa 2:1.


16:30 - Njemački sankaši najbolji

Njemački sankaši Tobijas Vendl (Tobias Wendl) i Tobijas Arlt (Tobias Arlt), treći put zaredom postali su olimpijski šampioni u dvosjedu, što niko prije njih nije učinio u ovoj disciplini u historiji Igara.


15:00 - Prvo mjesto za De-hona

Korejac Hvang De-hon osvojio je zlatnu medalju u klizanju na kratkim stazama na 1,500 metara. On je u finalu zabilježio rezultat 2:09,219 minuta. Srebro je pripalo Kanađaninu Stivenu Duboi (Steven Dubois) (2:09,254), a bronza Rusu Semjonu Jelistratovu (2:09,267).

14:30 - Amerikanka konačno prva

Američka 36-godišnja snowboarderica Lindzi Džejkobelis (Lindsey Jacobellis) osvojila je konačno zlatnu medalju u "crossu", na koju je čekala još od Zimskih olimpijskih igara u Torinu kada je bila srebrna.

13:30 - Vlhova prvakinja u slalomu

Slovakinja Petra Vlhova olimpijska je šampionka u slalomu. Bila je osma poslije prve vožnje, ali je u drugoj bila briljantna i na kraju je bila najbrža u vremenu 1:44.98. Bilo je to prvo zlato za Slovačku u ovoj disciplini.


13:00 - Još jedno zlato za Novešku

Norvežanin Birk Rud osvojio je zlatnu medalju u "big air" diciplini slobodnog skijanja, poslije tri vožnje je imao ukupni rezultat 187,75.

Srijeda


15:15 - Italijanima prvo mjesto u karlingu

Italijanski karling tim u miks-dublu iznenađujuće je osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, a u  finalu je pala Norveška sa 8:5.

Poslije nešto slabijeg početka, fenomenalna Stefanija Konstantini (Stefania Constantin) i njen partner Amos Mozaner savladali su bračni par, Kristin Skaslin (Skaslien) i Magnusa Nedregotena (Nedregotten).

14:30 - Nuis odbranio zlato

Kjeld Nuis je sjajnom trkom i olimpijskim rekordom odbranio zlato na 1.500 metara u brzom klizanju u Pekingu.

Nizozemac je ostvario vrijeme 1:43,21. Na postolje se popeo zahvaljujući sjajnom finišu kada je uspio da nadmaši vrijeme sunarodnjaka Tomasa Krola (Thomas) koji je samo nekoliko minuta ranije ostvario vreme 1:43,55, što je također u tom trenutku bio najbolji rezultat u historiji Igara.

12:15 - Problemi s koronom

Novi-stari problemi za organizatore Zimskih olimpijskih igara u Pekingu pojavljuju se iz dana u dan.

Otkriveno je šest novih infekcija koronavirusom u olimpijskom balonu. Prema riječima organizatora, u pet slučajeva radi se o sportistima ili članovima reprezentacija.

10:30 - Filon Maje osvojio zlato

Kventin Filon Maje (Quentin Fillon Maillet) najviše zahvaljujući sjajnom trčanju osvojio je zlatnu medalju u biatlonu na 20 kilometara u Pekingu.

Francuz je u četiri serije gađanja imao dva promašaja, međutim uspio je sve propuste da nadoknadi u trčanju i do cilja stigne za 48:47,4. Ovo je i prvo zlato za Francuze u Kini. 


9:40 - Ledecka odbranila titulu

Ester Ledecka odbranila je u Pekingu titulu olimpijske prvakinje u paralel-veleslalomu u snoubordu osvojenu u Pjongčangu prije četiri godine

Sjajna Čehinja je u odlučujućoj trci bila brža od Austrijanke Danijele Ulbing, koja nije uspjela da završiu trku. Ledeckoj je ovo treće olimpijsko zlato u karijeri.

8:40 - Zlato za Ajling

Ajlin Gu Ajling osvojila je zlatnu medalju za Kinu u disciplini "Big Air" u freestyle skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Uoči posljednje serije, djevojka rođena u San Francisku je bila na trećem mjestu. Međutim, skoro savršen treći skok donio joj je 94,50 poena i na kraju najsjajnije odličje na oduševljenje prisutnih na stazi.

8:30 - Čen ubjedljiv

Nejtan Čen (Nathan Chen) bio je ubjedljivo najbolji u kratkom programu u umjetničkom klizanju u "Kapitol hali" na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Amerikanac, trostruki svjetski šampion, je izveo briljantnu tačku uz kompoziciju "La Boem" i za to je nagrađen sa 113,97 poena, što je najvrijedniji rezultat u historiji ovog sporta u konkurenciji muškaraca.

8:20 - Naslov za Majera

Austrijanac Matijas Majer (Matthias Mayer) osvojio je titulu olimpijskog pobjednika u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, odbranivši titulu osvojenu prije četiri godine.

Majer je za četiri stotinke bio brži od Amerikanca Rajana Kohrana-Sigla (Rayan Cochran-Siegl). 

Utorak

17:00 - Mješovita ekipa Slovenije uvjerljivo osvojila zlatnu medalju

Mješovita ekipa Slovenije, u sastavu Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj i Peter Prevc ubjedljivo je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Sjajnim skokovima u sportskom centru Džangđijaku, Slovenci su trijumfovali sa 1001,5 bodova, ili 111,2 boda više u odnosu na drugoplasiranu Rusiju, dok je treće mjesto osvojila Kanada sa 844,6 bodova.

12:15 - Zlato za njemačku biatlonku

Njemica Denis Herman (Denise Herrmann) osvojila je zlatnu medalju u ženskoj utrci biatlona na 15 km na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Više o ovome pročitajte OVDJE.


9:20 - Hektor donijela zlato Švedskoj

Švedska skijašica Sara Hektor (Hector) opravdala je ulogu favoritkinje i osvojila olimpijsko zlato u veleslalomu.

Hektor je bila najbolja nakon prve vožnje, a posao u drugoj joj je olakšan nakon greške njene glavne konkurentkinje Mikaele Šifrin (Shiffrin) koja nije završila utrku. Šveđanka je na kraju ostvarila vrijeme 1:55.69, što je za 28 stotinki bilo bolje od Italijanke Federike Brinjone (Federica Brignone) i 72 stotinke od Švicarkinje Lare Gut-Behrami.

8:50 - Valijeva za historiju

Ruski tim je osvojio zlatnu medalju u timskom takmičenju u umjetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama koje se održavaju u Pekingu, a mlada klizačica Kamila Valijeva je obilježila ovo takmičenje.

Ruska predstavnica postala je prva žena koja je izvela četverostruki skok u olimpijskoj konkurenciji čime se upisala u historiju. Njen skok možete vidjeti OVDJE.

8:30 - Fojc najbrži u spustu

Švicarski skijaš Bit Fojc (Beat Feuz) novi je olimpijski pobjednik u spustu. Fojc je najbrže prošao stazom Žankuing ispred 41-godišnjeg Francuza Johana Klarija (Johan Clarey) i Austrijanca Matijasa Majera (Matthias Mayer).

8:20 - Zlato za Kanađanina

Maks Parot (Max Parrot) iz Kanade osvojio je zlato u disciplini snowboard "slopestyle" na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Srebro je pripalo kineskoj tinejdžerskoj senzaciji, 17-godišnjem Su Jimingu (Su Yiming) (88.70), dok je Kanađanin Mark Meknoris (Mark McMorris) (88.53) završio kao treći. 

8:15 - Alić diskvalifikovana

BH. skijašica Esma Alić je diskvalifikovana u svom prvom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Više o ovome pročitajte OVDJE.

Ponedjeljak

14:00 - Kobajaši olimpijski prvak

Rjoju Kobajaši (Ryoy Kobayashi), japanski ski skakač,u nedjelju je trijumfovao na maloj skakonici u Pekingu i postao olimpijski prvak. 

Više možete pročitati OVDJE

13:45 - Nikolajev okončao nastup

Bh. sankaš Mirza Nikolajev okončao je nastup u okviru drugog dana Zimskih olimpijskih igara. 

Više možete pročitati OVDJE



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.