NACIONALIZAM

Vaterpolo savez Srbije nakon novog divljanja "Delija": Apsolutno smo protiv podjela u sportu

Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca, naveo je VS Srbije u saopštenju

Užasan transparent "Delija". Printscreen

M. K.

7.2.2022

Vaterpolo savez Srbije osudio je ponašanje navijača Crvene zvezde, popularnih "Delija", na utakmici protiv Šapca.

Podsjetimo, ova navijačka grupa, nadaleko poznata po divljanju i izljevu nacionalizma na sportskim borilištima, vrijeđala je trenera Mirka Vučevića.

Tom prilikom su, uz neizostavno skandiranje imena ratnih zločinaca, raširili transparent s natpisom: "Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija", te na taj način izrazili nezadovoljstvo dolaskom Vičevića na mjesto prvog trenera tog tima.

- Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca, naveo je VS Srbije u saopštenju.

- Kao i uvijek, apsolutno smo protiv svih podjela u sportu bilo da su političke, nacionalne. Vjerske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživajući, poručuju iz Saveza.

- Tim povodom, Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica vjerujući da se takvi događaji više neće ponavljati, zaključuje se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.