BICIKLIZAM

Lejla Tanović nastupa na etapnoj UCI S2 utrci u Španiji

Danas je na rasporedu hronometarska etapa dužine 21 kilometar sa 500 metara visinskog uspona, dok takmičare sutra očekuje najteža etapa sa 70 kilometara i skoro 2.000 metara visinskog uspona

Tanović: Jedna od favoritkinja. FACEBOOK

A. V.

10.3.2022

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović danas nastupa na etapnoj UCI S2 Aragaon Bike Race utrci u Španiji. 

U sklopu priprema za predstojeću sezonu planiran je nastup na četverodnevnoj etapnoj utrci a koja starta danas sa najkraćom etapom. Tanović trenutno zauzima 8. mjesto na Svjetskoj ranking listi sa 899 UCI bodova, te važi za jednu od favoritkinja na današnjoj etapi.

- Lejla danas starta sa hronometarskom etapom i nakon toga je očekuju još tri zahtjevne i tehnički izazovne etape, međutim nalazi se u sjajnoj formi za ovaj period godine tako da je naš cilj podijumska vožnja. U ovoj sezoni ciljeve smo postavili izuzetno visoko a utrke u Španiji poslužit će nam za podizanje forme i kao priprema za najbitnije nastupe - rekao je trener Amar Njemčević.

Danas je na rasporedu hronometarska etapa dužine 21 kilometar sa 500 metara visinskog uspona, dok takmičare sutra očekuje najteža etapa sa 70 kilometara i skoro 2.000 metara visinskog uspona. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.