BICIKLIZAM

Lejla Tanović pobijedila na UCI S2 utrci u Španiji

Prva pobjeda u novoj sezoni za najbolju bh. biciklistkinju

Tanović: Slavila na sve četiri etape. FACEBOOK

A. V.

14.3.2022

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović upisala je prvu pobjedu u novoj sezoni na UCI S2 utrci u Španiji koja je vožena u četiri etape, te upisala novih 80 UCI bodova.

Dominantnom pobjedom u prvoj etapi naša biciklistkinja obukla je žutu majicu, odnosno majicu lidera utrke i upisala pobjede na preostale tri etape.

Nakon serije uspješnih utrka u Španiji, Tanović očekuje napredak na UCI ranking listi na kojoj trenutno zauzima osmo mjesto.

- Ovo je moja prva pobjeda u Španiji i veoma sam sretna zbog forme u kojoj se nalazim. Pobjedom sam upisala novih 80 UCI bodova i trebala bih napredovati za jednu poziciju na UCI ranking listi. Na utrci najveći izazov su svakako bili vremenski uvjeti. Kiša je počela padati u drugoj etapi tako da su staze bile izuzetno tehnički zahtjevne zbog velikih količina blata, vidjeli smo veliki broj padova i tehničkih problema. Serijom utrka u Španiji završili smo pripremni period za ovu sezonu - rekla je Tanović.

Naredni nastup za bh. takmičarku bit će utrka Roc Laissagais koja se održava u Francuskoj, a riječ je o najjačoj UCI HC kategoriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.