SVJETSKI KUP

Brinjone slavila na posljednjem veleslalomu sezone, Mali kristalni globus za Vorli

Vorli je bila četvrta s 45 stotinke slabijim vremenom od pobjednice

Vorli: Četvrto mjesto joj bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. AFP

A. V.

20.3.2022

Italijanka Federika Brinjone (Federica Brignone) pobijedila je u nedjelju u zadnjem veleslalomu kojeg su u nedjelju skijašice vozile na završnici Svjetskog kupa u Kuršuvelu, dok je Francuskinja Teza Vorli (Tessa Worley) osvojila Mali kristalni globus u toj disciplini.

Brinjone je pobijedila s vremenom 2:14.68, drugo mjesto zauzela je njena sunarodnjakinja Marta Basino (Bassino) s 31 stotinkom zaostatka, a treća je bila Slovakinja Petra Vlhova. Amerikanka Mikaela Šifrin (Shiffrin), koja je u prvoj vožnji bila najbrža, na kraju je zauzela sedmo mjesto sa 67 stotinki zaostatka za pobjednicom. Vorli je bila četvrta sa 45 stotinke slabijim vremenom od pobjednice, ali joj je 50 bodova koliko joj je danas donio taj plasman bilo dovoljno za Mali kristalni globus u disciplini (547).

Šveđanka Sara Hektor (Hector) koja je do danas bila vodeća u poretku skijašica u veleslalomu danas je zauzela 14. mjesto što joj je udonijelo drugo mjesto (540). Šifrin je na kraju treća u poretku veleslalomašica sa 507 bodova, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.