OLIMPIJSKE IGRE 2024.

Organizatori Igara u Parizu nadaju se da će prodati nevjerovatnih 13,4 miliona ulaznica

Imat ćemo 13,4 miliona ulaznica na prodaju. Deset miliona za Olimpijske igre i 3,4 za Paraolimpijske igre, rekao je Toni Estanget

M. K.

Francuzi planiraju veliku zaradu od karti

Foto: Agencije


Organizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. nadaju se da će prodati rekordnih 10 miliona ulaznica za ovaj sportski događaj uz dodatnih 3,4 miliona na raspolaganju za Paraolimpijske igre, rekao je šef organizacijskog odbora.

London je 2012. je stavio u prodaju nešto manje od devet miliona ulaznica i prodao oko 8,2 miliona, dok je Atlanta 1996 prodala oko 8,3 miliona od 11 miliona dostupnih, prenosi Fena.

- Imat ćemo 13,4 miliona ulaznica na prodaju. Deset miliona za Olimpijske igre i 3,4 za Paraolimpijske igre. Ovo je jedinstvena količina karata, rekao je Toni Estanget (Tony Estanguet), šef organizacijskog odbora Paris 2024..

Cijene ulaznica

On je kazao da je ta brojka veoma ambiciozna, ali izrazio uvjerenje da će Igre u Parizu 2024. biti jedinstvene.

- Program prodaje ulaznica predstavlja jednu trećinu našeg prihoda. Stoga nam je jako važno da ovaj program maksimalno iskoristimo, rekao je Estanget, te dodao da će najjeftinije karte za Olimpijske igre koštati 24 eura i 15 eura za Paraolimpijske igre.

- Željeli smo imati program prodaje ulaznica počevši od ulaznica koje će koštati 24 eura za sve sportove. To će predstavljati preko milion ulaznica po ovoj cijeni, dodao je.

Kazao je kako je to veoma značajno jer će se tako omogućiti pristup svim olimpijskim sportovima, a polovina ulaznica bit će ispod 50 eura.

Jedna platforma

Faza registracije "na jedinstvenoj platformi koju pružaju CTS Eventim, France Billet i Orange Business Services" počet će do kraja godine, rekao je Estanguet.

Pored ove platforme neće postojati druga službena platforma ili ponuđač ulaznica. Ova platforma pružit će fanovima sigurnu opciju da preprodaju svoje ulaznice.

NA VRH

Podijeli članak na