POVRATAK LEGENDE

Igor Vori će igrati rukomet u 41. godini

Potpisao za Fukse Berlin

Vori: Nije igrao tri godine. AGENCIJE

A. V.

22.3.2022

Proslavljeni hrvatski rukometaš Igor Vori (41) nakon skoro tri godine opet će igrati rukomet, a u utorak je potpisao ugovor s njemačkim bundesligašem Fukseom iz Berlina.

Kružni napadač Fuksea Danac Johan Koh (Koch) teže se povrijedio, a Nijemci su poslali ponudu Igoru Voriju, koji je to prihvatio, iako već skoro tri godine ne igra rukomet.

Vori je obavljao funkciju direktora hrvatske reprezentacije, od juna do oktobra 2020. bio je i trener PPD Zagreba, a nedavno je imenovan za selektora hrvatske juniorske reprezentacije.

Vori ima 246 nastupa za Hrvatsku, s Hrvatskom je postao olimpijski prvak 2004. godine, bio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2009. godine, a osvojio je olimpijsku bronzu u Londonu 2012. godine. Od 2009. do 2013. Vori je igrao u Bundesligi u HSV Hamburgu, a 2.03 metra visoki pivot nastupao je i za Zagreb, Barcelonu i Pari Sen Žermen.

- Razmišljali smo kako bismo mogli nadoknaditi odsutnost Johana Koha, a budući da je prijelazni rok zatvoren u februaru, dopušteni su nam bili samo igrači koji prethodno nisu imali ugovor ili igrali. Razgovarao sam s Vorijem i on je odmah rekao da će nam pomoći do kraja sezone. Dobivamo vrlo iskusnog igrača - kazao je član uprave Fuksea i bivši njemački reprezentativac Štefan Krečmar (Stefan Kretzschmar), prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.